Sahranjen Nikola Sladić – „Gricko“

0
Komunalac add

Na gradečkom mjesnom groblju danas je poslijepodne na posljednje počivalište ispraćen Nikola Sladić (68) iz Gradečkog Pavlovca.

Uz sumještane, „Gricka“ su na vječni počinak ispratili i brojni nogometaši, njegovi suigrači iz Vrbovca i Križevaca, gdje je igrao od malih nogu.

Počeo je kao junior u Vrbovcu koncem 60-tih godina. Nakon čuvenog ujedinjenja NK Vrbovca (Zrinskog) i NK PIK-a Vrbovec na prijelazu u sedamdesete zaigrao je u PIK-u Vrbovec, a još 1972. godine igrao je u tom klubu s Petrovčićem, Vidom Tvorićem, Mijalićem, Škrinjarićem, Zlatarom, Bajićem, Jambrišakom, Poslonom, Željkom Bešanom, Zdorcem, Meštrovićem, Dimovićem, Nikolom Tvorićem…

Potom je „trbuhom za kruhom“ otišao u Križevce, u čijem je Čeliku nastavio i završio sjajnu igračku karijeru. Igrao je u društvu Brujića, Šimatovića, Kutena, Pečarića, Bukvića i drugih vrsnih križevačkih nogometaša. Sportski se kroničari i danas slažu: bio je to najbolji ofenzivni vezni igrač, kojeg su imala ova dva grada. Tepali su mu i „križevački Socrates“, na koga je neodoljivo podsjećao na terenu zbog pojave i stila igranja.

Povodom smrti Nikole Sladića na svojoj se službenoj stranici danas oglasio i NK Vrbovec, gdje se uz ostalo navodi kako je bio „jedan od najboljih veznih ofenzivnih igrača, poniklih u NK Vrbovcu“.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime