Rumunjska do pobjede protiv Njemačke u sudačkoj nadoknadu

0
Komunalac add

KVALIFIKACIJKA UTAKMICA U-19 SKUPINE 6 ZA EURO U SJEVERNOJ IRSKOJ

NJEMAČKA  – RUMUNJSKA 2:3

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 450.

Sudac: Andrea Colombo (Italija). Pomoćnici: Alessio Berti (Italija) i Dominik Benković (Hrvatska). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Hrvatska)

Delegat: David Fernandes Borbaran (Španjolska)

STRIJELCI: 0:1 Pat. Dulcea (28), 1:1 Pejcinovic (30), 1:2 Stan (43), 2:2 Pejcinovic (62), 2:3 MazilU (90+4).

NJEMAČKA: Selmen, Klemens, (od 84. Wagner), Amoako, Atom, Baum, Gruger, Lubach, (od 56. Maza), Komur, Bischof, Pejcinovic, Ulrich, (od 69. Kojic).

IZBORNIK: Christian Worns.

RUMUNJSKA: Rafaila, Aioanei, Tudose, Badescu, Borza, Florea, Jalade, (od 84. Chintes), Pat. Dulcea, Mazilu, Stan, (od 74. Kodor), Pop, (od 63. Caragea),

IZBORNIK: Pavel-Adrian Dulcea.

IGRAČ UTAKMICE: Adrian Mazilu.

Iako je Njemačka na početku pas igrom preuzela kontrolu igre na terenu, Rumunjska je brzim kontranapadima stvarala pomutnju u protivničkoj obrani. U 8. minuti Mazilu je probio desni bok i potom s 18 m šutirao uz lijevu vratnicu. Mazilu je u 12. minuti snažno pucao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta ova puta prohujala uz desnu vratnicu. Rumunjska je izvela lijepu akciju u 15. minuti koju je završio Mazilu s 11 m udarcem u vratara Selmena. Nova rumunjska prijetnja zbila se u 19. minuti kada je Mazilu izveo korner s desne strane, Borza pucao s 10-tak m, a Selmen izvanrednom reakcijom izbacio loptu u korner. Rumunjska je povela u 28. minuti, Mazilu je asistirao Patricku Dulcei koji s 11 m pogađa u desni donji kut. No, rumunjsko vodstvo je trajalo samo dvije minute jer je Ulcirh dodao loptu Pejcinovicu koji je iz blizine loptu zakucao u desni donji kut. Rumunji su ponovo preokrenuli rezultat u svoju korist u 43. minuti. Stan se izborio za udarac i potom iz teške situacije s 10-m svladao vrlo loše postavljenog Selmena.

 

U nastavku je Njemačka zaigrala ofenzivnije dok je Rumunjska disciplinirano parirala. Njemačkoj se angažiranija igra isplatila u 56. minuti. Maza je probio desni bok i vratio prizemnu loptu koju je Pejcinovic iz blizine pospremio u mrežu. Potom je Njemačka imala pritisak, ali nije imala idejnost u napadu. Udarac Atoma u 72. minuti s 30-tak m Rafaila je krajnjim naporom izbacio u korner. Njemačka je imala veliku šansu u 76. minuti, ali se Bischof nije najbolje snašao pa je prigoda propala. Rumunji su izveli lijepu akciju u 86. minuti u kojoj je Caragea dodao loptu Borzi koji je snažno tukao s 10-tak m, a Selmen još ljepše obranio. I kada je sve izgledalo da će utakmica završiti podjelom bodova, Rumunjska je u stigla do zaslužene pobjede u sudačkoj nadoknadi 90+4 minuti. Mazilu je primio loptu na 20-tak m iskosa s desne strane i potom silovito i neobranjivo pogodio desni gornji kut pa je utakmica između Njemačke i Rumunjske završila rezultatom 2:3 i velikim rumunjskim slavljem.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime