RUMEN FEST- nova manifestacija u Vrbovcu

0
Komunalac add

RUMEN FEST je manifestacija koju organizira Grad Vrbovec uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Vrbovca, LAG-a Prigorje i Razvojne agencije grada Vrbovca.

Cilj manifestacije je podrška malim lokalnim proizvođačima bobičastog voća u plasiranju svježeg bobičastog voća i proizvoda na lokalnom tržištu. Specijaliziranim sajmom i popratnim zabavnim događanjima želi se privući stanovništvo s područja grada Vrbovca i šire okolice, kao i poduzetnike, javne ustanove i ugostitelje koji su kupci tih proizvoda na jedno mjesto radi upoznavanja lokalnih proizvođača i njihovih proizvoda.

RUMEN FEST će se održati u centru Vrbovca tri subote tijekom proljeća/ljeta ove godine:

  1. svibnja – s glavnim zvijezdama, jagodama i slasticama od jagoda i ostalog bobičastog voća
  2. lipnja – s ribizlima, trešnjama, višnjama, borovnicama, malinama i njihovim prerađevinama
  3. rujna – kad ćemo se sladiti kupinama, malinama, aronijom, grožđem, pekmezima i slanim i slatkim jelima s bobičastim voćem

Za vrijeme trajanja manifestacije održat će se i okrugli stol pod nazivom -„Novi“ načini prodaje poljoprivrednih proizvoda”, na kojem će se proizvođačima predstaviti smjernice Europske unije te nacionalne, regionalne i lokalne poticajne mjere usmjerene udruživanju proizvođača i uspostavi kratkih lanaca opskrbe, kao i primjeri dobre prakse organiziranog lokalnog trgovanja.

Nadamo se da će ova manifestacija biti dobro posjećena i postati tradicionalna. Svim posjetiteljima želimo da se, kao i uvijek u Vrbovcu, dobro zabave, zaslade zdravim voćem, pronađu neki novi zanimljiv proizvod, a proizvođačima ovih vrijednih plodova, uz sve to, želimo uspješnu prodaju, stjecanje novih kupaca i ideja za što bolji poslovni uspjeh na tržištu – poručuju organizatori.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime