Rugvičani priredili iznenađenje pobjedom nad Žabnicom

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 16. KOLO

U 16. kolu VNL NS Dugo Selo najveće iznenađenje priredili su veterani Rugvice Save 1976. koji su pobijedili papirnatog favorita Žabnicu. U ostalim susretima nije bilo iznenađenja jer su favoriti Vrbovec, Dugo Selo i Lonja ostvarili pobjede. Derbiji u Križu i u Vezišću završili su podjelom bodova. Ovo je bilo napadačko kolo jer je postignuto 29 golova to jest 4,8 golova po utakmici. U prigorskom derbiju kola starih znanaca između Zeline i Dugog Sela minimalna pobjeda 2:1 je na kraju pripala gostima. Dugoselci su poveli preko brzog Filipa Višića u 10. minuti. Domaćini se brzo vraćaju u utakmicu jer je Goran Krklec u 21. minuti poravnao rezultat. Igrač utakmice Višić bio je u 52. minuti ponovo neuhvatljiv za svoje čuvare i po drugi puta zatresao domaću mrežu. Nakon velike borbe Dugo Selo je tako uspješno preskočilo tešku zapreku i neugodno gostovanje te nastavlja borbu za naslov prvaka.

U drugom derbiju u Križu domaći igrači su u „dalekoj“ sudačkoj nadoknadi spasili bod. Gosti iz Bedenice su preko raspoložene braće Mahnet imali vodstvo u prvom poluvremenu 2:0. Najprije je Dragutin Mahnet zabio gol u 26. minuti, a brat Damir povećao vodstvo u 35. minuti. Međutim, u drugom poluvremenu su se probudili veterani Sloge i preko Dalibora Žertuša izjednačili rezultat, koji je postigao zgoditke u 45. i 55. minuti. Strmec je ponovo stigao do vodstva u sudačkoj nadoknadi u 81. minuti preko Damira Mahneta, ali duboko u sudačkoj nadoknadi u 86. minuti, junak utakmice Dalibor Žertuš je zabio i treći gol za izjednačenje rezultata 3:3. Najveće dosadašnje iznenađenje prvenstva priredili su veterani Rugvice Save 1976 koji su trijumfirali nad trećeplasiranom Žabnicom 2:1 Ovaj neočekivani poraz, Žabnicu je uvelike odmaknuo od ravnopravne borbe s Vrbovcem i Dugim Selom za titulu. Doduše još nije ništa izgubljeno za Žabnicu, koja sada ovisi i o drugim rezultatima i kojoj predstoji serija teških utakmica, pa će se uskoro rasplesti njezina sudbina. Rugvičani su se s druge strane napunili samopouzdanjem i s puno više vjere u svoje kvalitete ulaze u daljnje veteranske dvoboje.

Ljepotica kola odigrana je u Vezišću u kojem su Milka Trnina i Rakovec odigrali 5:5. Golijadu je otvorio Mladen Ferek u 24. minuti koji je doveo u vodstvo domaćina. Kasnije su se još u strijelce za Milku Trninu upisali: Tin Vitez 2, Nenad Kovačić i Tomislav Moćan koji je izjednačio rezultat u 80. minuti. Za Rakovec bili su strijelci: Martin Šarić2, Damir Očić 2 i Branko Jendriš. Potrebno je napomenuti da su Rakovčani ispustili vodstvo 5:3 jer su dozvolili da domaćin u samoj završnici izjednači rezultat. U Lonjici je odigrana prava prvenstvena utakmica u kojoj su gosti iz Ivanić Kloštra iznenadili domaćine. Tek nakon teške rovovske borbe Lonja je došla u vodstvo u 61. minuti preko lucidnog Iće Pavića. Na kraju utakmice pobjedu Lonje je potvrdio stožerni igrač Josip Kralj koji je u samoj završnici u 71. minuti nanizao nekoliko gostujućih igrača i zatresao gostujuću mrežu za konačnih 2:0.

Utakmice između Vrbovca i Dubrave su oduvijek imale značaj lokalnog derbija, pa je to potvrdila i ova utakmica koja je završila rezultatom 4:1 za domaćina. Naime, za taj derbi mobilizirani su svi registrirani igrači Vrbovca i raspoloživi članovi Teritorijalne obrane, koji su zadnju ozbiljnu utakmicu odigrali još u 20. stoljeću, poput autora ovih redaka. U prvom poluvremenu vrbovečka obrana je bila popusna kao švicarski sir pa je Antun Anthony Pavlović morao čudesnim obranama spašavati svoja vrata. Vrbovčani su poveli preko Marija Badenića u 27. minuti, koji je nakon toga uspio velemajstorski zapucatipet 100 postotnih šansi. Dubravci su izjednačili preko superbrzog Ivana Turka koji je u 37. minuti zabio gol. I dalje ostaje tajanstveni razlog nestanka s utakmice Mladena Falčevića koji spada u sferu znanstvene fantastike i misterija. Naime, za taj slučaj su posebno pozvan i da ga urgentno riješi poznati američki dvojac agenata FBI-a Fox Mulder i Dana Scully, iz planetarne poznate serije Dosjei X (The X-Files) s konca 20. stoljeća. Najbolji igrač utakmice Tomislav Pajsar  je ostavio veliko srce na terenu, kao i svaki puta do sada, jer je morao povezati svoje redove i istodobno igrati na stoperskoj poziciji. Preokret je napravio Ivica Badenić u 63. minuti koji je efektno s 15 m postigao zgoditak. Derbi je na kraju zaključio prvi strijelac Vrbovca, Antonio Arifović, koji je bio uspješan u realizaciji dva kaznena udarca u 65. i 78. minuti. Zapravo, Arifoviću je bilo lakše postići pogotke s 11 m, nego u 5 minuti kada je s 3 m maestralno promašio gostujući gol. Na kraju trener Darko Potočić je odahnuo jer se na zeleni teren vratio Krešimir Forgač koji sa svojim brkom daje na britkosti, srčanosti, energičnosti i koheziji unutar vrbovečkih veterana, naročito u „trećem poluvremenu“.

Poredak: 1. Vrbovec 40, Dugo Selo 39, 3. Žabnica 34, 4. Lonja 30, 5. Strmec 27, 6. Sloga21, 7. Zelina20, 8. Rugvica Sava 1976 12, 9. Dubrava 9, 10. Rakovec 8, 11. Milka Trnina 5, 12. Kloštar 3.

Strijelci: 17 Arifović Antonio (3 KU) (NK Vrbovec) i Žertuš Dalibor (1 KU) (NK Sloga Križ), 16 Horvatić Siniša (NK Žabnica) i Nokaj Hil (NK Zelina), 12 Nizek Zdravko (NK Strmec), 9 Turk Ivan (NK Dubrava) i Vitez Tin (NK Milka Trnina), 8 Badenić Mario (NK Vrbovec), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja), Lončarić Hrvoje (NK Žabnica), Šinogl Matija (NK Dubrava) i Spajić Ivan (NK Rakovec), 7 Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Radotović Željko (NK Rakovec), Višić Filip (NK Dugo Selo) i Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime