Robot Viktorija – “nova pomoćnica” Turističke zajednice Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Zagrebačka županija jučer je u Zračnoj luci Franjo Tuđman predstavila jedno od najnovijih inovatnivnih rješenja – humanoidnog robota Viktoriju.

Viktorija gostima pruža virtualnu šetnju (360 stupnjeva) kroz Zagrebačku županiju, točnije kroz njene prirodne ljepote i kulturne znamenitosti. Putem panoramske fotografije daje uvid u turističke destinacije gradova i općina, eno i gastro odredišta, biciklističke rute i mnoge druge korisne informacije. Gostima, posebno onima koji žele iskusiti nova turistička odredišta, pruža personalizirano iskustvo putovanja.

Organizatori ovog događaja navode kako je Viktorija „nova pomoćnica“ Turističke zajednice Zagrebačke županije, na čiju je inicijativu i pokrenut pilot projekt humanoidnog robota kao jednog od najuzbudljivijih tehnoloških dostignuća u turističkoj industriji posljednjih godina.  – Ovakvi robotu turizam čine dostupnijim, a ujedno svakom turistu pružaju jedinstveno iskustvo putovanja – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je da se Zagrebačka županija tijekom godina pozicionirala kao izletnička destinacija koja pruža snažnu protutežu ritmu ‘ubrzanog’ Zagreba. – Ovim simpatičnim robotom želimo na inovativan način pokazati što činimo u razvoju turizma, koja su naša stremljenja te kako poboljšati razvoj kontinentalnog turizma – rekao je župan te dodao kako je Viktorija jedan od primjera preobrazbe Zagrebačke županije u tzv. pametnu županiju.

Predstavljanju Viktorije prisustvovala je i Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića koja je srčanost i gostoljubivost izdvojila kao temeljne čimbenike hrvatskog turizma te naglasila kako u zračnim lukama počinje i završava zadovoljstvo turista.

Prisutnima se obratio i Ivan Damjanović, direktor ljudskih potencijala Međunarodne zračne luke Zagreb koji je istaknuo kako nije slučajnost da se humanoidni robot predstavlja u Zračnoj luci jer je to odraz visokog tehnološkog standarda usluga na koji je Međunarodna zračna luka Zagreb usmjerena.

Interakciju s turistima koji dolaskom u Zračnu luku Franjo Tuđman dolaze na prostor Zagrebačke županije, Viktorija ostvaruje glasom, pokretom i tekstom, pružajući im tako više vrsta ekspresije.

Podsjetimo, ovaj robot predstavljen je i na ovogodišnjoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime