Rezultati upisa u Dječji vrtić Vrbovec

0
Foto: Studio Videomix
Komunalac add

Stigli su rezultati upisa u novu pedagošku godinu u Dječjem vrtiću Vrbovec. Nažalost, nisu sva djeca upisana i u Vrbovcu se opet čeka na mjesto u vrtiću.

Za komentar smo pitali zamjenicu ravnateljice DV-a Vrbovec Petru Prelog koja nam je potvrdila kako je na listi čekanja ostalo 65 djece.

Nažalost, ove godine ponovno postoji lista čekanja unatoč otvaranju novog objekta u ulici Eugena de Piennesa prošle pedagoške godine. Na upisnom roku u travnju pristiglo je 138 zahtjeva od kojih smo bili u mogućnosti primiti 36 djece i to 24 djece jasličke dobi (od 1. do 3. god.) i 12 djece vrtićke dobi (od 4. do 7. god.). Samim time, na listi čekanja ostalo je 65 djece koja imaju uvjete za upis, dok 32 djece iste nema jer ne navršava godinu dana do 31.08.2022. godine. 7 zahtjeva je odbijeno sukladno Pravilniku o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga Dječjeg vrtića Vrbovec – pojasnila je zamjenica ravnateljice.

S jedne strane žalosni smo što nismo u mogućnosti i ove godine upisati svu djecu, ali raduje nas činjenica što grad Vrbovec raste i broji ovoliko djece te sve više naših građana želi uključiti djecu u sustav Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja što zbog nužne potrebe ili želje za socijalizacijom, vrijednostima i dobrobiti koja djeca mogu ostvariti pohađanjem vrtića. Ovim putem želimo se zahvaliti Osnivaču koji ulaže sve napore kako bi zadovoljio potrebe naših građana te se nadamo što skorijoj gradnji novih objekata prema planu Grada Vrbovca. Dodatno želimo napomenuti da ćemo ukoliko se tijekom pedagoške godine u vrtiću oslobode mjesta, naknadni upis vršiti prema Pravilniku o upisu djece Dječjeg vrtića Vrbovec – rekla je zamjenica Petra Prelog te dodala kako su roditelji čija su djeca primljena u vrtić dužni odazvati se na inicijalni razgovor prema uputama koje se nalaze na web stranici vrtića i ulaznim vratima objekata Dječjeg vrtića Vrbovec.

Rezultate upisa na svom facebook profilu komentirao je i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Loša vijest – u Vrbovcu se opet čeka na mjesto u vrtiću. Iako smo lani otvorili novi vrtić u Vrbovcu koji pohađa 100-tinjak djece i nakon što smo po prvi put u više od 20 godina uspjeli upisati u gradski vrtić svu prijavljenu djecu, ove godine u našem gradskom vrtiću opet su se vratile liste čekanja. Ono što je pri tome zabrinjavajuće je broj djece koji je ostao neupisan – gotovo je jednak broju neupisane djece koju smo imali prije gradnje vrtića u Jugu. Očito je trend da sve više naših građana šalje djecu u vrtić.

Mi smo u gradnju vrtića u Jugu uložili 13 milijuna kuna, plus kaj godišnje izdvajamo gotovo 10 milijuna kuna za plaće zaposlenika vrtića i smještaj djece u drugim vrtićima. To je značajan novac za gradski proračun i pitanje je koliko dugo ćemo moći pratiti takav rast troškova jer su troškovi još prije 5 godina bili 93 posto manji. Ipak, naša je odluka još uvijek da ulaganje u djecu i mlade obitelji nema alternativu ako želimo da naš grad bude ugodno mjesto za život.

Gradski vrtić Vrbovec trenutno ima 16 skupina djece. Dodatno još financiramo smještaj djece kod časnih sestara – Dječji vrtić Dobri, obrt dadilja Palčić te smještaj djece u vrtićima na području drugih općina i gradova. U planu je i gradnja novog vrtića s tri skupine u Luki i vrtića s dvije skupine djece u Lonjici.

Nažalost i tu nailazimo na probleme jer je dostupno puno manje novaca iz EU fondova za gradnju novih vrtića. Za vrtić u Jugu smo dobili 90 sredstava, a sad nam se nudi samo oko 30 posto troškova gradnje novih objekata.

Nadam se da ćemo s gradnjom novih vrtića uskoro krenuti, da ćemo dobiti ta umanjena EU sredstva i da se ovakve tužne objave neće ponavljati.”

Rezultate upisa provjerite ovdje ili na web stranici vrtića www.dv-vrbovec.hr, pod rubrikom Upisi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime