Rezultati ocjenjivanja jela na manifestaciji Kaj su jeli naši stari

0
Komunalac add

Tijekom proteklog vikenda, za vrijeme trajanja 36. turističko – kulinarske manifestacije Kaj su jeli naši stari, održana su brojna događanja. Okosnica manifestacije i ove su godine bile članice 15 udruga žena koje su na gradskom parkiralištu ponudile najbolje od vrbovečke tradicijske kuhinje.

Izložba i degustacija privukla je brojne posjetitelje. Stručni žiri na čelu s akademikom kulinarstva Brankom Ognjenovićem, u subotu je ocijenio najbolju juhu, glavno jelo i desert. Kokošja juha s domaćom kašicom Udruge žena Novo Selo proglašena je najboljom juhom. Drugo mjesto u istoj kategoriji, osvojilo je izvorno folklorno društvo – Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec sa svojim štruklima na juhu, dok su na trećem mjestu trenci Udruge žena Lonjica.

Najbolje glavno jelo su pečena guščja krv i jetrica sa zapečenom kokoreznom meljom koje su napravile žene iz Gradečkog Pavlovca, na drugom mjestu je Udruga žena Novo Selo sa racom s mlincima i rezanim slatkim zeljem, dok su na trećem mjestu žene iz Tučenika s štukom i šaranom s krumpir salatom. U kategoriji desert, prvo mjesto osvojila je Udruga žena Gaj sa tortom od krumpira i oraha, drugo mjesto Udruga žena Novo Selo sa štrudlom od višanja, dok je treće mjesto osvojila pera udruge žena Lonjica, koja je osvojila i nagradu za najljepše uređen štand.

Stručni žiri jučer je ocijenio variva. Prvo mjesto osvojila je Udruga žena Dubrava za punjenu papriku sa slatkim zeljem, drugo mjesto Sindikat umirovljenika Vrbovec za prisiljeno zelje s kosanim odrescima, dok je na trećem mjestu Udruga žena Novo selo sa svojim mladim grahom s krumpirom.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime