Rezultati natječaja za sudjelovanje na grupnoj žiriranoj izložbi “Gorka slika”

0
Komunalac add

Udruga Artoratorij objavila je rezultate Natječaja za sudjelovanje na grupnoj žiriranoj izložbi ilustracija „Gorka slika“. Stručni žiri u sastavu: Tina Rajić, kustosica izložbe, mag.hist.art, mag.museol., Verena Jakuš, osnivačica i predsjednica Udruge Artoratorij, mag.art., Ivan Mak, suosnivač i tajnik Udruge Artoratorij, mag.educ.art. i Sanja Tarandek, potpredsjednica Udruge Artoratorij, mag.educ.art., odabrao je 11 od 19 prijavljenih autora/ica za sudjelovanje na grupnoj izložbi ilustracija “GORKA SLIKA”. Natječaj i grupna žirirana izložba održavaju se u organizaciji Udruge Artoratorij.

Izabrani autori/ce su sljedeći:

1. ANČEVSKI, STEFAN

2. BELOVARI, ANTONIJA

3. BUĆAN, TAMARA

4. FABIJANIĆ ČAČIĆ, KATARINA

5. KLADARIN, MARIJA

6. KOS, ANITA

7. KRIŠTOFIĆ, MARINA ( MARINKSY )

8. PERAK, MAJA

9. RUKONIĆ, ANYA

10. ŠPOLJAR, TONKA

11. TOPOLOVEC, FRANCISKA

Podsjetimo, na natječaj su se mogli prijaviti umjetnici do 35 godina starosti te stvoriti ilustracije inspirirane likom i djelom jedne od najčitanijih književnica, prve profesionalne političke novinarke i pionirke feminizma u Hrvatskoj Marije Jurić Zagorke. Ilustracije su trebale prenositi atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge ili bijesa.

Ova izložba predstavlja drugo izdanje skupne izložbe posvećene Mariji Jurić Zagorki, a s ciljem prezentacije mladih suvremenih umjetnica i umjetnika. Prva u nizu takvih izložbi je bila uspješno provedena skupna žirirana izložba „Iskra“ inspirirana opusom vrbovečke književnice i prevoditeljice Štefe Iskre Kršnjavi 2022. godine, a zatim i skupna izložba „Gorka slika“ koja se održala u ožujku 2023. godine.

Svečano otvorenje grupne žirirane izložbe „Gorka slika“ održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka u prostoru Udruge Artoratorij.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime