Renato Škoro pobjednik ribičkog leskovog kupa u Poljanskom Lugu

0
Komunalac add

ŠRD Štuka iz Poljanskog Luga tradicionalno već godinama organizira prvosvibanjski leskov kup u pojedinačnom ribolovu. Na taj način članovi ŠRD Štuke godinama na sportski način doprinose proslavi međunarodnog praznika rada 1. svibanj u Gradu Vrbovcu. To je ujedno i podsjećanje na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine. Tada je u sukobima s policijom poginulo šestero ljudi, ranjeno oko pedesetero, dok je velik broj demonstranata bio uhićen, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

Unatoč epidemiji koronavirusa na jezera u Poljanskom Lugu stigli su odvažni i iskusni ribolovci iz tri županije: Grada Zagreba, Koprivničko-križevačke županije i Zagrebačke županije. Na ovogodišnjem ribičkom kupu nastupili su: braća Kruno i Mirko Vuksanović (ŠRD IPA, Zagreb), Ilija Ninković (ŠRD Dugo Selo), Danijel Šaško (ŠRD Lonja, Ivanić-Grad), Žarko Tadić (ŠRD Črnec, Gradec), Stjepan Kutica (ŠRD Amur, Vrbovec), Zdravko Prekomorec, Renato Škoro i braća Stjepan i Pavao Turjak (ŠRD Klen, Brckovljani), Željko Kopričanec (Sveti Ivan Žabno) te Zdenko Fabric, Dragutin Mutak, Tihomir Srnojević, Osman Ravkić, Ivan Robina i Marijo Sabolić (ŠRD Štuka, Poljanski Lug).

Sudačka komisija u sastavu: Mario Radiković i Mateja Sabolić brinula se o regularnosti natjecanja, vaganju ulova svakog natjecatelja i proglašenju najboljih ribolovaca. Ilija Ninković je izvadio kapitalca amura, težine oko 2 kg. Pobjednik kupa bio je Renato Škoro (ŠRD Klen), s ulovom 21,150 kg ribe, drugo mjesto pripalo je Stjepanu Kutici (ŠRD Amur), koji je imao ulov od 18,930 kg, a treće mjesto je ulovio Zdravko Prekomorec (ŠRD Klen) s 16,920 kg ribe. Prvoplasiranim ribolovcima predsjednik ŠRD Štuka Marijo Sabolić i blagajnik Dragutin Mutak dodijelili su prigodne medalje. Prema postignutim rezultatima najviše zadovoljstva imali su članovi ŠRD Klen. Sveukupni ulov ribe svih natjecatelja iznosio je 226,556 kg, a najviše je bilo ulovljeno babuški, šarana, amura, crvenperki, ali i drugih ribljih vrsta. Potrebno je napomenuti da je sva riba nakon vaganja vraćena u jezero u kojem je bila i ulovljena.

Pobjednik kupa Renato Škoro je poznati sportski ribolovac, bivši nogometaš, angažirani vatrogasac i svestrani društvenih djelatnik općine Brckovljani. Svoj društveni, sportski i javni život podredio unapređenju i razvoju Brckovljana u kojem živi. Škoro je nakon proglašenja za pobjednika izjavio da je izuzetno sretan što je u vrlo oštroj i jakoj konkurenciji iskusnih i nadasve kvalitetnih ribolovaca zauzeo prvo mjesto.

Nije bilo lako osvojiti laskavi naslov pobjednika leskovog kupa, ali ovaj puta imao sam i sportske sreće. Isto tako sam radostan i na postignute rezultate ostalih članova ŠRD Klen koji tradicionalno postižu izvrsne rezultate, nerijetko osvajajući i prva mjesta. Čestitao bih i ostalim natjecateljima na postignutim rezultatima koje izuzetno cijenim. Osobno volim doći na sportska natjecanja u Poljanski Lug jer su jezera bogata ribom, što doprinosi velikoj neizvjesnosti i uzbuđenjima prilikom ribolova, ali i zbog druželjubivosti i gostoprimstva članova ŠRD Štuka. Organizacija kupa i ponašanje svih ribolovaca i službenih osoba bila je na zavidnoj visini. Osvojena titula pobjednika me obvezuje da se odazovem i iduće godine na leskov kup kod svojih sportskih prijatelja iz Poljanskog Luga – rekao je Škoro.

Predsjednik ŠRD Štuka Marijo Sabolić kratko se osvrnuo na organizaciju leskovog kupa. –Održali smo tradiciju leskovog kupa za 1. svibanj, koji se organizirao prema epidemiološkim preporukama i mjerama. Zadovoljni smo s odazivom natjecatelja jer je pristiglo 17 ribolovaca iz Zagreba, Dugog Sela, Ivanić-Grada, iz domaćih vrbovečkih društava, ali i Svetog Ivana Žabna. Sve u svemu organizacija je protekla u najboljem redu, poslužilo nas je vrijeme, a ono što je najbitnije i riba je grizla tako da su svi natjecatelji imali pune ruke posla da ih ulove – rekao je Sabolić.

Nakon završetka natjecanja organizator ŠRD Štuka je za sve sudionike leskovog kupa tradicionalno organizirao grah i osvježavajuće piće, uz koje su potekli razgovori za nova ribolovna natjecanja, druženja, ali i neizostavne ribičke priče.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime