Rekorder Gudovca – Stjepan Latinović

0
Komunalac add

„U pola četiri ustajemo, hranimo, podojimo, a onda utovar u kamion i krećemo za Gudovac!“- priča nam Stjepan Latinović iz Cugovca, jedan od ovogodišnjih izlagača simentalskoga goveda na 27. međunarodnom jesenskom sajmu (ujedno i Državnoj stočarskoj izložbi) i naš najdugovječniji te vjerojatno i najtrofejniji stočar.

Ove godine na tu izložbu u petak ujutro vozi čak 8 svojih grla – najdugovječnije krave, prvotelke i 4 junice. U četvrtak predvečer završilo je „umivanje“ blaga za izložbu, a zatekli smo sina Stivena (20) i kćerku Lanu (11) kako kupaju najstariju Silvu (17 godina).

Stjepan ove godine na licu mjesta, na Sajmu, priprema i malu svečanost.

Bit će mi ovo 25. sudjelovanje na izložbi i mislim da sam najstariji izlagač u Gudovcu! Počeo sam s pokojnim ocem Milanom, s kojim sam tamo bio tri godine. Dalje sam nastavio sam. Ovih 25 godina osvojio sam dva šampionska zvona, puno diploma i lenti i još mi je jedina želja „austrijsko zvono“; sve drugo što se dalo osvojiti je na zidovima moje kuće – kaže Stjepan i dodaje kako mu je ove godine svejedno da li će nešto ponijeti. Bitno je, kaže, sudjelovati pa šta bude…

U nedjelju poslijepodne, nakon proglašenja, priprema Stjepan malu feštu za sve svoje prijatelje i kolege-izlagače. Ipak, 25 godina upornog izlaganja nije mala stvar.

Stjepan Latinović gost je nedjeljne Emisije za selo Radio Vrbovca od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime