Razigrani Rakovec postigao 10 pogodaka protiv Brcka

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 21. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – BRCKO  10:2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 70.

Sudac: Tihomir Čunčić 8. Pomoćnici: Dario Anđel i Tihomir Bratković (svi iz Velike Gorice)

Delegat: Marko Đurasin (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 Agatić (6), 1:1 Čerkez (7), 2:1 Grgoić (21 11m), 3:1 Čerkez (24), 4:1 Blažic (29), 5:1 Radotović (32), 6:1 Čerkez (51), 6:2 I. Miloš (61), 7:2 Blažić (70), 8:2 Čerkez (77), 9:2 Grgoić (83), 10:2 Čerkez 85).

RAKOVEC: Jurić 7, Kožar 8, (od 62. M. Pratljačić 7), Novoselec 7,5,  Jaić 7,5, Jendriš 8,  Blažic 8, Radotović 8, F. Baček 7,5, (od 74. Šalamun -), D. Baček 7,5, Čerkez 9, Grgoić 9.

TRENER: Vlado Pajur 8.

BRCKO: Mušanović 5,5, Brajković 5, Agatić 6, Taraš 5,5, Dominić 5, Špehar 5,5, I. Pratljačić 5, Križanović 6, I. Miloš 6, Jurković 5, l. Miloš 5.

TRENER: Nenad Pavičić 5,5.

CRVENI KARTON: Domagoj Dominić (53).

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Čerkez.

Rakovec je zabilježio rekordnu pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu protiv oslabljenog sastava Brcka i tako na najbolji način iskoristio posrtanje vodećeg Kloštra koji je protiv Dubrave remizirao na domaćem terenu. Rakovec se približio opet na jedan bod Kloštru dok je Brcko ostao zacementiran na 13 mjestu.

Početak utakmice pripao je gostima koji su ofenzivnom igrom iznenadili domaće nogometaše.

U 4. minuti Agatić je probio po lijevom boku i centrirao, ali je Luka Miloš s 7 m promašio domaća vrata. Agatić je ponovo probio lijevi bok u 7. minuti i potom s 11 m efektno pogodio u lijevi donji kut. Gostujuće vodstvo trajalo je svega jednu minuti. Potom je počela domaća kanonada prema gostujućim vratima. Grgoić je prošao dva gostujuća igrača po lijevoj strani i asistirao Čerkezu koji je iz blizine zatresao gostujuću mrežu. U 21. minuti sudac Čunčić je dosudio kazneni udarac za domaćine kojeg je sigurno realizirao Grgoić. Rakovec je povećao vodstvo u 24. minuti. Grgoić je centrirao s lijeve strane, a Čerkez svladao vratar Mušanovića. Lijepu domaću akciju u 29. minuti započeo je Kožar, Blažić odigrao dupli pas s Radotovićem i onda s 16 m neobranjivo pogodio lijevi gornji kut. U 32. minuti Grgoić je dodao loptu Radotoviću koji je iz blizine zabio gol. Dominik Baček je u 37. minuti sam krenuo prema Mušanoviću koji je izvrsnom intervencijom spasio svoja vrata.

I u drugom poluvremenu domaćin je napadao, a gosti se grčevito branili. Radotović je u 51. minuti ubacio dubinsku loptu koju je prihvatio Čerkez i potom preciznim udarcem matirao Mušanovića. Od 53. minute Brcko je igrao s 10 igrača jer je sudac Čunčić isključio Dominića. Ivan Miloš je u 61. minuti pored „pospane“ domaće obrane izvrsno reagirao i glavom zakucao loptu u domaću mrežu. Blažic je iz solo prodora u 70. minuti postigao pogodak u desni donji kut. Brzonogi Grgoić je s lijeve strane u 77. minuti vratio prizemnu loptu koju je zahvatio Čerkez i 10 m pogodio donji desni kut. Dominacija domaće momčadi je bila vidljiva i u samoj završnici utakmice. Čerkez je u 83. minuti s lijeve strane asistirao Grgoiću za deveti pogodak Rakovca. Neuhvatljivi Grgoić je u 85. minuti pobjegao svojim čuvarima i potom tukao, njegov udarac obranio Mušanović, a odbijenu loptu Čerkez pospremio u gostujuću mrežu za konačnih Rakovec – Brcko 10:2. Najbolji u igri Rakovca bili su peterostruki strijelac Bojan Čerkez i domaći kapetan Ivica Grgoić.

Sudac Tihomir Čunčić je pored isključenja Domagoja Dominića u 53. minuti dodijelio dvije javne opomene. Kod domaćina je požutio Leon Radotović, a kod gostiju Dominik Brajković. Rakovec je ostvario visoku pobjedu protiv Brcka jer je bio vođen mudrim taktičkim zamislima iskusnog trenera Vlade Pajura. Isto tako su rakovečki napadači imali svoj dan jer su iskazali veliku efikasnost i realizirali 80 posto svojih šansi. Oslabljeni sastav Brcka nije mogao ravnopravno parirati razigranim i raspoloženim domaćim igračima pa su na kraju doživjeli visoki poraz.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime