Razgovarali smo sa zaraženom Vrbovčankom: “Od povratka iz Turske sam u samoizolaciji”

1
Komunalac add

Nakon objave informacije da se u Vrbovcu pojavio prvi slučaj zaraze koronavirusom naša redakcija zatrpana je upitima sa svih strana. Kako bismo, barem donekle, umirili sve zabrinute građane i spriječili širenje dezinformacija, danas smo razgovarali s prvom zaraženom osobom virusom COVID-19 u Vrbovcu. Pročitajte što nam je rekla.

Kako ste shvatili da ste bolesni?  – Imala sam curenje nosa i grlobolju, zvala sam doktoricu i naglasila da sam bila u Turskoj te me ona odmah uputila u Zagreb na testiranje, a već drugi dan su mi javili da sam pozitivna. Do trenutka prvih simptoma nisam bila u kontaktu ni s kim, osim sa svojom radnicom, te mužem i kćeri. Radnica je na svu sreću zdrava. Ona i njena obitelj, odnosno muž i djeca, su testirani i nalazi su stigli negativni.

Muž i kćer nemaju simptome bolesti i trenutno su u izloaciji. Ja sam isto sada jako dobro, više ne kašljem, malo me pecka u grlu, temperatura je jako blaga, ali to su sve vrlo slabi simptomi. Ukućani nisu testirani jer za to nema potrebe jer ni ne  pokazuju simptome bolesti.

Znate li gdje ste se zarazili?Zvala sam agenciju koja nam je organizirala put i oni su mi rekli da je jedna gospođa iz Rijeke zaražena i da je ona zarazila nas sedmero koji smo skupa putovali. Kako su mi rekli jedna je osoba navodno kritična, a mi ostali imamo blage simptome.

Nakon što ste saznali da ste bolesni, što su vam epidemiolozi rekli? – Svaki se dan moram njima javljati i mjeriti temperaturu te pratiti disanje i moguće ostale simptome. Ne pijem nikakve lijekove, fizički se dobro osjećam.

A kako se psihički osjećate?Psihički se jako loše osjećam, s obzirom na sve komentare. Mislim da će mi trebati i neka stručna pomoć jer mi sve ovo jako teško pada. Meni je najteže u ovoj situaciji, ne radi mene, već radi drugih. Da ne bi nekoga zarazila. Samo da netko drugi ne oboli, ja nisam uopće važna.

Jesu li svi vaši kontakti evidentirani?Da, epidemiolozi su popisali sve osobe s kojima sam bila u kontaktu i oni su u izolaciji, riječ je samo o mom mužu i kćeri. Prema naputku epidemiologa svi koji su samnom bili u kontaktu moraju biti u samoizolaciji. S radnicom sam također bila u kontaktu, ali ona je iz opreza testirana i negativna je, kao i njena uža obitelj. Ona je do sada bila u izolaciji, ali danas je dobila rezultate testiranja, koji su na svu sreću negativni.

Ja znam da sam pogriješila što sam išla u inozemstvo. Htjela sam zapravo otkazati putovanje i zvala sam agenciju, ali su me oni uvjeravali da Turska ne spada u rizične zemlje i da slobodno možemo putovati. Na kraju me zarazila žena iz Rijeke s kojom sam putovala – rekla je na kraju i svojim sugrađanima poručila kako je čim je saznala za bolest poduzela sve mjere koje su preporučene u ovakvim situacijama.

 

 

1 KOMENTAR

  1. Mozete li mi reci od kad je ta doticna gospođa toliko strucna da izjavljuje takvu glupost?
    Da nema potrebe da se ukucani testiraju jer ne pokazuju znakove???
    A isla je sama da joj dupe vidi puta u ovoj krizi te sw zarazila od zene s kojom.je bila u kontaktu i uz to”pa kaj ta zena nije pokazivala znakove zaraze”?
    Ljudi dajte ne pricajte bajke.
    Svako je potencijalni nositelj ako je bio u doticaju,sve dok se ne testira.

    Vec nas ubijate s novinarskim glupostima i razgovorima.
    Zena se nazalost zarazila i sta sad treba slusat njezina iskustva?
    Pa dovoljno je iskusna pa zna ona kako se “nemoze zarazit te kako niko.ne pokazuje simptome,pa im nije nista”.

    Molim vas ljudi??

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime