Ravnateljica Ljubić Nežić: “Tužno je vidjeti vrtić bez djece”

0
Komunalac add

Prazni hodnici Dječjeg vrtića Vrbovec i novouređeno vrtićko igralište bez djece, tužan su prizor. Svima je teško, roditeljima, djeci i njihovim tetama. –Žao nam je svima, tužno je vidjeti vrtić bez djece. I djeci je sigurno teško, oni su navikli družiti se s vršnjacima. Redovito dobivamo brojne poruke potpore, odgojiteljice preko WhatsApp grupa komuniciraju s djecom i roditeljima. Naravno, spremni smo i na dežurstva, još uvijek ima djece koja dolaze u vrtić. To svi razumijemo i znamo da ima situacija u kojima roditelji jednostavno nemaju drugog izbora. Mi smo tu i pružit ćemo ono što treba -poručuje ravnateljica vrtića Kristina Ljubić Nežić.

Roditelji djece koja pohađaju vrtić, prema odluci Gradskog vijeća, neće plaćati troškove vrtića sve do uspostave redovnog rada, odnosno prestanka mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa. Također, za mjesec ožujak roditelji trebaju platiti samo pola cijene vrtića (50 posto iznosa). –S obzirom da su neki roditelji već platili puni iznos za ožujak, na sljedećoj uplati taj će im iznos biti umanjen. Roditelji koji još nisu platili vrtić za ožujak, od sljedećeg tjedna mogu u računovodstvu podići nove uplatnice i riješiti ispričnice, ako su djeca bila bolesna baš u terminu dok je vrtić još redovito radio. Roditelji djece koja i ovih dana dolaze u vrtić platit će cijenu razmjerno danima boravka u vrtiću – pojasnila je Ljubić Nežić.

Krajem proteklog tjedna krenuli su i upisi. S obzirom na stanje uzrokovano pandemijom trenutno se u policijskoj postaji ne može izdati potvrda o prebivalištu, no zato će taj dokument vrtić primati naknadno. –Svakako ćemo voditi računa o tome da krajnji rok upisa bude usklađen s policijskom postajom. Preporuka je roditeljima da predaju sve ostale dokumente, koje mogu predati osobno, elektroničkim putem ili poštom, a potvrdu o prebivalištu mogu donijeti naknadno, kao i originalne dokumente – naglasila je ravnateljica te dodala. –Nadam se da se vidimo što prije i u što većem broju!

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime