Raste broj i iznos stipendija Zagrebačke županije – za studente 14.400 kn, za učenike 7.200 kn godišnje

0
Komunalac add

Iz Zagrebačke županije stižu dobre vijesti za učenike i studente, sadašnje i buduće stipendiste. U ovoj školskoj godini raste broj novih stipendija s dosadašnjih 50 na 75, ali i iznos stipendija za učenike s 500 kn na 600 kn mjesečno, a za studente s 1000 na 1200 kn. Natječaj za koji je Županija osigurala više od 2 milijuna kuna otvoren je danas, a prijave se primaju do 15. listopada. Kad se u obzir uzmu i stipendisti nastavljači iz prethodnih godina procjenjuje se kako će Zagrebačka županija ove godine imati više od 180 stipendista.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar,
elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač itd. Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim
pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime