Rakovec uskrsnuo pobjedom nakon 203 dana

0
Komunalac add

JEDINSTVENA NOGOMETNA ŽUPANIJSKA LIGA, 21. KOLO

RAKOVEC – DINAMO 3 : 0

 

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.

Sudac: Marin Medved (Ivanić-Grad) 7,5. Pomoćnici: Krunoslav Anić i Hrvoje Tišljar (oboje iz Križa).

Delegat: Ivica Krezo (Priluka, Livno).

STRIJELCI: 1:0 Grgoić (10), 2:0 Grgoić (67), 3:0 Grgoić (90).

RAKOVEC: Jurić 7, Radotović 7,5, Babić 7,5, N. Jaić 8, Baček 7,5, Krvarić 7,5, M. Jaić 7, (od Štefinovec 7), Madžar 7, Presečki 7, (od 32. Pajur 7), Novoselec 7, Grgoić 8,5.

TRENER: Ivan Spajić 7.

DINAMO: Hercigonja 6, Suhina 6 (od 75. Eršek -), Petir 6,5, Špiček 6, Piškor 6,5, Konjevod 6 (od.58. Kovačec 6), Markus 6, Škrlin 6,5, Vicić 6, (od 66. Doležal -), Svetec 6, Borošak 6, (od 88. Severin -).

TRENER: Zvjezdan Brlek 6.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

ISKLJUČENJE: Kristijan Špiček (55).

Na samom početku utakmice Dinamo je preuzeo inicijativu dok se Rakovec grozničavo branio od brojnih gostujućih kornera. Prvi domaći kontranapad u 10. minuti urodio je pogotkom. Mihael Jaić je dubinskom loptom proigrao Grgoića koji je sa 16 m lobao istrčalog vratara Hercigonju. U 15. minuti Škrlin je iz slobodnog udarca s 18 m pogodio prečku. Iako su gosti iz Jakovlja imali inicijativu na terenu to nisu pretvorili u izgledne prilike.

U nastavku gosti imaju inicijativu, ali nikako da izigraju domaću obranu koja je igrala jednostavno, borbeno i požrtvovno. Radotović je u 53. minuti dijagonalom pronašao Grgoića koji je na rubu kaznenog prostora vagnuo svojeg čuvara i potom pogodio lijevu vratnicu. U 68. minuti Radotović je centrirao s desne strane, a loptu je primirio Krvarić koji je tukao s 15 m, koja je prohujala u lijevu vratnicu. Rakovec je dočekao svoju šansu za povećanje vodstva u 67. minuti. Domaći kapetan Grgoić se izborio za loptu na 10-tak m i onda volejom pogodio neobranjivo u lijevi gornji kut. Babić je u 90. minuti probio po lijevom boku i potom snažno tukao s 11 m, a na odbijenu loptu Hercigonje natrčao je Grgoić i s 10 m postigao treći gol za Rakovec.

Rakovčani su nakon 203 dana sasvim zasluženo ponovo osjetili slast pobjede, koja je bila prije svega pobjeda kolektiva i iskazane velike želje za trijumfom. Time je prekinuta i crna serija od 14 prvenstvenih utakmica bez pobjede. Nakon prve uopće ostvarene pobjede nad Dinamom iz Jakovlja, dugo u noć čula se pjesma na igralištu Rakovca.

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime