Rakovec u polufinalu županijskog kupa dočekuje Bistru

0
Komunalac add

Član 1. ŽNL Istok Rakovec se iznad svih očekivanja našao u polufinalu kup natjecanja Nogometnog saveza Zagrebačke županije u društvu trećeligaša Bistre iz Donje Bistre, četvrtligaša Save Strmca iz Strmca Samoborskog i petoligaša Naftaša Ivanića iz Ivanić-Grada. Napomenimo, samo da je Vrbovec ispao već u 1. kolu u jesen 2021. godine kojeg je iz županijskog kup natjecanja izbacio Naftaš Ivanić.

Rakovec je u pretkolu županijskog kola 22. kolovoza 2021. godine pobijedio Jamnicu rezultatom 5:4. Potom je Rakovec u 1. kolu 29. rujna 2021. godine izbacio četvrtligaša Mraclina. U regularnom dijelu utakmica je završila rezultatom 2:2, a zatim su boljim izvođenjem jedanaesteraca 5:4 Rakovčani eliminirali Mraclin. Rakovec je napravio najveće iznenađenje u četvrfinalu 27. travnja 2022. godine jer je eliminirao trećeligaša Kurilovca. Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1, a potom su Rakovčani bili precizniji u izvođenju jedanaesteraca 6:5.

U polufinalu županijskog kupa 25. svibnja 2022. godine sastaju se: Rakovec – Bistra i Naftaš Ivanić – Sava Strmec. Utakmice se igraju s početkom u 17.30 sati. Može li Rakovec učiniti još jedno povijesno nogometno čudo protiv trećeligaša Bistre, manje je bitno jer su Rakovčani već do sada ispisali najsvijetlije stranice svoje nogometne povijesti. Time su igrači Rakovca ponovili povijesni klupski kup rezultat iz 2016. godine kada su se isto tako plasirali među 4 najbolje ekipe NS Zagrebačke županije. Tada je drugoligaš Gorica u polufinalu pobijedila Rakovec rezultatom 3:0.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime