Rakovec u infarktnoj utakmici pobijedio Jamnicu 5 : 4

0
Komunalac add

PRETKOLO KUPA NS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

 RAKOVEC – JAMNICA 5 : 4

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Marin Medved 7,5 (Ivanić-Grad). Pomoćnici: Krunoslav Anić (Križ) i Danijel Gašpar  (Peskovec).

Delegat: Ivan Borovčak (Banovo).

STRIJELCI: 0:1 Grčević (6 11m), 1:1 P. Pajur (20), 1:2 Grčević (41), 2:2 P. Pajur (45), 2:3 Čačković (47), 3:3 Grgoić (54), 4:3 Grgoić (63), 5:3 Luketić (87 autogol), 5:4 Živko (88).

RAKOVEC: Habijanec 6, Severec 6, Radotović 6, (od 49. M. Jaić 6,5), Štefinovec 6, N. Jaić 6, V. Salaj 6, (od 49. E. Pajur 6,5), P. Pajur 7,5 (od 85. Kožar -), Novoselec 7, R. Salaj 6,5, Grgoić 7,5, Madžar 6, (od 73. Krvarić-).

TRENER: Hrvoje Koščević 6,5.

JAMNICA: Žunec 6, Živko 6,5, Luketić 6, Grčević 7,5, Milatović 6,5, Čačković 7,5, Čefko 6,5, Lolić 7, Maretić 6,5.

TRENER: Dubravko Kušević 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Patrik Pajur.

Iako su gosti iz Pisarovine doputovali samo s 10 igrača na početku utakmice su se predstavili kao kvalitetna ekipa koja je nametnula svoj stil igre, za razliku od domaćina koji je igrao beskrvno, anemični, sporo i nezainteresirano. Vratar Habijanec je bespotrebno u 6. minuti u svom kaznenom prostoru srušio Čačkovića pa je vrlo dobar sudac Medved dosudio kazneni udarac za Jamnicu. Siguran realizator iz bijele točke bio je gostujući kapetan Grčević. Patrik Pajur je probio po desnoj strani u 10 minuti i snažno tukao s 10-tak metara, vratar Žunec obranio udarac, a odbijenu loptu s 10 m zahvatio domaći kapetan Grgoić i promašio gostujuća vrata. Jedini koji je bio voljan igrati u tom razdoblju kod domaćina bio je Patrik Pajur koji se u 17. minuti izborio za udarac s 18 m, ali je Žunec sigurno obranio šut. Ipak agilni Patrik Pajur je poravnao rezultat iz trećeg pokušaja u 20. minuti.

Primio je loptu iskosa s desne strane i potom s ivice kaznenog prostora preciznim udarcem svladao Žuneca. Grgoić je u 31. minuti dijagonalom pronašao Patrika Pajura koji je a 11 m tukao pored desne vratnice. Grčević je 37. minuti izveo slobodni udarac s 20 m, a loptu je krajnjim naporom Habijanec izbio u korner. Uzvratio je Patrik Pajur u 39. minuti silovitim udarcem s 20 m kojeg je obranio Žunec. Gosti dolaze do novog vodstva u 41. minuti. Čačković je s lijeve strane vratio loptu Grčeviću koji s 18 m neobranjivo pogađa u gornji lijevi kut. Pogrešku gostujuće obrane u 45. minuti kaznio je raspoloženi Patrik Pajur koji je 12 m pogodio odmjerenim udarcem u lijevi donji kut za izjednačenje rezultata.

Na početku drugog poluvremena u 47. minuti Jamnica po treći puta dolazi do rezultatske prednosti. Čačković je nanizao par domaćih igrača i potom s 15 m iskosa s lijeve strana postigao prekrasan zgoditak. Rakovec je treći puta izjednačio rezultat u 54. minuti nakon lijepog proigravanja Severca, loptu je primio Grgoić i zatresao gostujuću mrežu. Nakon toga Rakovec je preuzeo igru jer je desetorici gostiju ponestalo snage. Ubrzo potom Grgoić je u 56. minuti centrirao s lijeve strane, a domaći centarfor Robert Salaj s 10 m neometan puca pored desne vratnice. Ponovo se Robert Salaj našao u 100 % šansi u 58. minuti, ali je ovaj puta s 6 m promašio gol.

Prodor Mihaela Jaića u 59. minuti po desnoj strani završio je sebičnim udarcem, iako je na drugoj strani imao par slobodnih suigrača. Rakovec je stigao do preokreta u 63. minuti jer je Novoselec asistirao Grgoiću koji je preciznim udarcem svladao Žuneca. Luketić je u 66. snažno opalio s 20 m prema domaćem golu, ali se Habijanec nije dao iznenaditi. Novu šansu gosti imaju za izjednačenje u 73. minuti jer je Čačković lijepo pucao, a Habijanec još ljepše obranio. Robert Salaj se iskupio za svoje promašaje u 87. minuti jer je pobjegao svojim čuvarima po lijevoj strani i ubacio loptu koju je nespretno skrenuo u svoju mrežu Luketić. I kada se pomislilo da je pitanje pobjednika riješeno, pogrešku Nikole Jaića kaznio je minuti kasnije Živko koji je zabio četvrti gol za Jamnicu. U zadnjih par minuta utakmice Rakovec je u grčevitoj borbi uspio obraniti minimalno vodstvo i rezultatom 5:4 plasirati se u 1. kolo županijskog kupa.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime