Rakovec u finišu preokrenuo utakmicu protiv Bana Jelačića

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 14. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – BAN JELAČIĆ 2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 120.

Sudac: Antonio Vukadin 7. Pomoćnici: Matej Golubić i Kristijan Galović (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Igor Mudrić (Gradec).

STRIJELCI: 0:1 Pušić (6), 1:1 Grgoić (8 11m), 2:1 Baček (80).

RAKOVEC: Jurić 6, Novoselec 6,5, Očić 6, (od 46. Tomić 7), Jaić 7, Jendriš 7, Krvarić 6,5, Radotović 6,5, (od 46. Bartol 6, od 90. Pratljačić -), Čerkez 6,5, Blažic 6,5, Baček 7, (od 90. Šalamun -), Grgoić 6,5.

TRENER: Dalibor Milanović 6,5

BAN JELAČIĆ: Brleković 6,5, Trošić 6,5, (od 86. Juričić -), Da. Tarandek 6,5, Dr. Tarandek7, Aračić 6, (od 80. Klanjec -), Hren 6,5, (od 68. Šuljak -), I. Ronjak 6,5, V. Ronjak 6, Uremović 6, Pušić 7, Boroša 6,5.

TRENER: Zdenko Dimović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Fran Baček.

Na otvorenju proljetnog dijela po sunčanom i vjetrovitom vremenu nogometaši Rakovca i Bana Jelačića su na mekanom terenu odigrali borbenu i žustru utakmicu koja je u konačnici zasluženo pripala domaćinu. Gosti iz Banova su poveli u 6. minuti iz jedne naizgled posve bezopasne situacije. Pušić je prošao dva domaća igrača i potom šutirao s 20-tak m te uhvatio vratara Jurića na „krivoj nozi“ i lopta je završila u desnom donjem kutu. No, Rakovec je ubrzo izjednačio jer je sudac u 8. minuti dosudio kazneni udarac za domaćina. Udarac s bijele točke realizirao je domaći kapetan Ivica Grgoić. Potom se uglavnom ravnopravna igra odvijala između dva kaznena prostora s puno duela i uklizavanja. U 31. minuti Grgoić je tukao iskosa s lijeve strane, ali je Brleković obranio šut. Minutu kasnije i Čerkez je uputio šut prema gostujućim vratima koji je završio u bloku. Uzvratili su gosti u 38. minuti jer je desni bok probio Trošić, ali je Uremović udarac zaustavio domaći blok. Boroša je prodor po lijevoj strani završio udarcem s 14 m kojeg je obranio Jurić.

Rakovec je ulaskom Tomića i Bartola u drugom poluvremenu zaigrao puno agresivnije i prisilio goste na obranu. U 64. minuti Krvarić je dodao loptu Čerkezu koji iz blizine trese gostujuću mrežu, ali pogodak nije priznat zbog označenog zaleđa. Bartol se u 74. minuti našao u 100 postotnoj prilici kojem je prvi udarac obranio Brleković, a potom je odbijenu loptu sa 7 m šutirao pored desne vratnice. Dvije minute kasnije Bartol je pobjegao gostujućoj obrani, ali je izgubio kontrolu 10 m ispred Brlekovića koji je mirno pokupio loptu. Domaći pritisak je urodio preokretom u 80. minuti. Čerkez je bacio aut do Blažica koji je centrirao loptu u kazneni prostor, a Fran Baček iz solo akcije s 10-tak m postigao zgoditak. Lijepu akciju izveo je Rakovec u 85. minuti u kojoj je Blažic dodao loptu Grgoiću kojem je Brleković izvanredno obranio udarac. U samoj završnici utakmice Rakovec je uspio obraniti minimalno vodstvo pa je utakmica završila zasluženim domaćim slavljem protiv Bana Jelačića 2:1.

U domaćim redovima su se svojom igrom istakli Fran Baček i Nikola Jendriš, a njima uz bok bili su Nikola Jaić i Ivica Grgoić. Kod Bana Jelačića bili su raspoloženi za igru Matija Pušić i Dražen Tarandek, a Renato Brleković se isticao obranama.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime