Rakovec u derbiju pobijedio Dubravu 2:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 7. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – DUBRAVA 2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Marko Vuković (Sveti Ivan Zelina) 7. Pomoćnici: Juraj Mikšec (Zagreb) i Helena Blažic (Bolč).

Delegat: Stjepan Strnščak (Gaj).

STRIJELCI: 1:0 Grgoić (29), 2:0 A. Novoselec (51), 2:1 M. Horvat (59).

RAKOVEC: Jurić 7,5, (od 81. Jagoić -), I. Novoselec 7, (od 58. Fotović 7), Štefinovec 7, N.Jaić 7, Hren 7,5, Radotović 7, Pajur 7, (od 46. M. Jaić 7), Krvarić 7, Novoselec 7,5, Grgoić 7,5, Baček 7, (od 58. Madžar 7).

TRENER: Željko Radotović 7.

DUBRAVA: Šuflaj 7, Grgić 7, (od 63. Kamber 6,5), Grbavac 6,5, Tomić 7, Fulir 7, Matić 7, (od 74. Brkljačić -), M. Horvat 7, (od 89. Fugaj -), Krivan 6,5, Ma. Suša 7, K. Horvat 6,5, Mi. Suša 7, (od 81. 20. Koren -).

TRENER: Ivan Leboš 7.

IGRAČ UTAKMICE: Mijo Jurić.

Rakovec i Dubrava su po kišovitom vremenu i klizavom, neravnom terenu odigrali pravi derbi bez kalkulacija, u kojem je bilo puno uzbuđenja, propuštenih zicera na obje strane, borbenosti, požrtvovnosti, igračkih duela i prekrasnih zgoditaka, a koji je na kraju otišao na stranu domaćina.

Na početku utakmice Rakovec je već u 1. minuti stvorio 100 postotnu šansu koju nije iskoristio domaći kapetan Grgoić koji je sa 7 m tukao u vratara Šuflaja. Uzvratili su gosti u 3. minuti preko Fulira koji je probio po lijevom boku i potom s 12 m šutirao iznad domaćih vrata. Ponovo u 5. minuti Grgoić ne koristi priliku za postizanje gola. Potom su Dubravci preuzeli igru i napadačkim akcijama i u kanonadi udaraca ugrožavali domaća vrata. U 8. minuti Matić glavom tuče sa 7 m, a vratar Jurić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Martin Horvat je u 10. minuti predriblao domaću obranu i sam krenuo prema Juriću koji mu se bacio u noge, koji je potom sa 7 m tukao uz lijevu stativu. Grgić je u 18. minuti pobjegao svojim čuvarima po lijevoj strani, ali je njegov udarac s 10-tak m završio uz lijevu stativu. U 22. minuti Martin Horvat je snažno šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac bravurozno obranio Jurić. Grgić je minutu kasnije izveo korner s lijeve strane, glavom pucao Krivan, a Jurić se još jednom istaknuo obranom. Rakovec je poveo u 29. minuti nakon lijepe akcije u kojoj su Baček i Grgoić duplim pasom izigrali gostujuću obranu, nakon čega je Grgoić iskosa s lijeve strane s 10-tak m volejom neobranjivo pogodio u lijevi donji kut. Uzvratio je Milan Suša u 39. minuti topovskim udarcem s desne strane s 10 m koji je završio uz lijevu stativu.

U drugom poluvremenu domaćin je povećao vodstvo u 51. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane Mihael Jaić je dodao loptu Alenu Novoselcu koji je s 14 m iz polu okreta prekrasno pogodio u desni gornji kut. Potom su ponovo Dubravci preuzeli inicijativu što je rezultiralo smanjenjem rezultata u 59. minuti. Martin Horvat je nanizao nekoliko domaćih igrača i potom s 10 m zabio lijepi zgoditak. Veliku šansu imali su Rakovčani u 65. minuti jer je Grgoić ubacio loptu s lijeve strane, ali je Mihael Jaić s 2 pogodio prečku. Martin Horvat je u 71. minuti ponovo pobjegao svojim čuvarima u šutirao s 11 m, a loptu je Jurić skrenuo u korner. Fulir je u 76. minuti izveo slobodni udarac s 25 m koji je prohujao uz lijevu stativu. U 81. minuti došlo je do težih ozljeda dvaju igrača jer su se sudarili Milan Suša i Jurić koji se neustrašivo bacio prema lopti u svojem kaznenom prostoru. Nakon ukazane medicinske pomoći oba povrijeđena igrača su uz pomoć suigrača napustili teren. Na domaća vrata stao je Alen Novoselec koji je obranio udarac gostujućeg igrača iz gužve u 85. minuti. U samoj završnici utakmice Dubravci su napadali svim snagama, ali je na kraju Rakovec u grčevitoj borbi uspio sačuvati minimalno vodstvo 2:1 i na kraju zasluženo upisati nova tri boda.

Rakovčani su nastavili s vrlo dobrim igrama jer su u zadnja tri kola osvojili 7 bodova i definitivno povratili samopouzdanje, pobjednički duh i zajedništvo u svoje redove. Dubrava je odigrala kvalitetnu i borbenu utakmicu, ali nisu iskoristili svoje prilike i to je bio jedini razlog što su na kraju nesretno izgubili u derbiju.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime