Rakovec teškom mukom, ali zasluženo preko Bana Jelačića u polufinale kupa

0
Komunalac add

KUP UTAKMICA

RAKOVEC – BAN JELAČIĆ 3 : 2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 150.

Sudac: Martin List (Koritna). Pomoćnici: Martin Gajšek (Nova Kapela) i Anto Crnoja (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Pušić (2), 1:1 Dujmić (23), 2:1 Dujmić (25), 3:1 Novoselec (30), 3:2 Uremović (76 11m).

RAKOVEC: Jurić, Radotović, (od 66. Pratljačić), Očić, Jaić, Jendriš, Novoselec, (od 79.

Perić), Blažic, Čerkez, (od 62. Tomić), Dujmić, Baček, Grgoić.

TRENER: Dalibor Milanović.

BAN JELAČIĆ: Brleković, Trošić, Klanjec, (od 68. Juričić), D. Tarandek, Aračić, Škrinjar, (od 46. Ćosić), Ronjak, Hren, (od 68. Z. Tarandek), Uremović, Pušić, (od 68. Šuljak), Boroša.

TRENER: Zdenko Dimović.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Dujmić.

Lijepo i sunčano vrijeme izmamilo je oko 150-tak gledatelja na rakovečke tribine i oko nogometnog igrališta, a Rakovec i Ban Jelačić su se svojim navijačima odužili borbenom i požrtvovnom igrom na klizavom i teškom terenu. Gosti iz Banova su poveli već u 2. minuti jer je iz gužve u domaćem kaznenom prostoru Pušić iz blizine zatresao domaću mrežu. Domaći pritisak je urodio poravnanjem rezultata u 23. minuti jer je Dujmić probio desni bok i potom 10-ak metara svladao Brlekovića.

Ubrzo potom Rakovec je preko Dujmića preokrenuo rezultat u 25. minuti. Dujmića gostujuća obrana nije mogla nikako zaustaviti koji im je pobjegao i u 28. minuti i s 11 m pogodio prečku. U 30. minuti Grgoić je izveo korner s lijeve strane, Radotović šutirao loptu koju je Brleković obranio, a odbijanac Novoselec pretvorio u zgoditak. U tom razdoblju dominirala je vezna linija Blažić, Baček i Čerkez, koja je svojim proigravanjima stvarala konfuziju u gostujućoj momčadi. Domaćoj obrani je pak pomutnju radio Boroša koji je u 33. minuti snažno tukao iskosa s lijeve strane, a Jurić loptu skrenuo u korner. Opasno je zaprijetio Boroša i u 41. minuti, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora obranio Jurić.

U 46. minuti lijepa domaća akcija koju je Grgoić završio udarcem s 14 m, ali je pogodiolijevu stativu. Rakovec je ponovo imao izglednu priliku u 51. minuti, ali je ovaj puta s desne strane stativu s 10-tak m pogodio Radotović. U tim trenucima Banovčani su bili primorani na obranu dok su domaći nogometaši željeli riješiti utakmicu i četvrtim pogotkom. Grgoić je u 61. minuti dodao idealnu loptu Dujmiću koji se sjurio prema Brlekoviću, ali je u stopostotnoj prilici promašio gostujuća vrata.

Nakon toga dolazi do pada u igri Rakovca, a izmjene kod Bana Jelačića doprinose preuzimanju gostujuće inicijative. U samoj završnici utakmice Boroša i Uremović su opasno prijetili pa su Jendriš i Jaić bili primorani klizećim startovima otklanjati gostujuće napade. Sudac List je u 76. minuti dosudio kazneni udarac za Ban Jelačić jer je Jaić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Uremović je sigurno realizirao udarac s bijele točke. U finišu utakmice u 90. minuti Trošić je imao priliku za izjednačenje, ali je njegov udarac glavom s 8 m završio iznad domaćeg gola.

Rakovec je teškom mukom, ali zasluženo pobijedio 3:2 solidni Ban Jelačić čiji igrači u dramatičnoj završnici nisu više imali snage da izjednače rezultat. Mogao je Rakovec i prije riješiti pitanje pobjednika utakmice jer su njihovi igrači u tri navrata pogađali okvir vrata, ali na kraju bili primorani grčevito braniti minimalno vodstvo. Sve u svemu uzbudljiva i žustra utakmica u kojoj je Rakovec izborio polufinale nogometnog kupa Nogometnog središta Vrbovec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime