Rakovec pobjedom protiv Gaja ostao u prvoligaškom društvu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 25. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – GAJ 3 : 1 

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac: Jure Stojanović (Obrež Zelinski) 7. Pomoćnici: FranPosarić i Dorian Škof (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Novoselec (25), 2:0 Grgoić (41), 2:1 Kosovec (51 11 m), 3:1 L. Radotović (88).

RAKOVEC: Jurić 7, Štefinovec 6,5, Brlečić 6, (od 66. Kožar -), N. Jaić 6, Gudić 6,5, A. Novoselec 7, Krvarić 6, (od 66. Pavlović -), L. Radotović 7, I.  Grgoić 7, Krezo 6, Očić 6.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

GAJ: Kosovec 7, Čerkez 6, (od 46. Jaković 6), Mijatović 6, S. Grgoić 6,5, (od 82. Z. Kuten -), A. Kuten 6,5,Subić 6, Šurmin 6, J. Gomerčić 6, D. Benko 6, M. Benko 6, (od 66. Makek -), M. Gomerčić 6,5.

TRENER: Marijan Čokor 6.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Derbi su bolje i borbenije otvorili igrači Gaja koji su imali inicijativu dok su Rakovčani bili u grču i djelovali ukočeno zbog važnosti utakmice, koje je svojim povicima bodrio vratar Mijo Jurić. Naime, ova je utakmica imala kvalifikacijski značaj za Rakovec u očuvanju prvoligaškog statusa. U 17. minuti Gaj je izveo lijepu akciju u kojoj je Mišel Gomerčić izbio ispred Jurića, ali je njegov udarac s 10 m završio na prečki. Domaćin je poveo u 25. minuti. Ivica Grgoić je probio po lijevoj strani, a odbijenu loptu je Novoselec s 13 m preciznim prizemnim udarcem pospremio u gostujuću mrežu. Efektan potez zbio se u 28. minuti kada je Stjepan Grgoić škaricama završio gostujući napad, ali je lopta prohujala iznad domaćih vrata. Rakovec je povećao vodstvo u 41. minuti. Jurić je dodao loptu Gudiću koji je dubinskom loptom pronašao Ivicu Grgoića koji je utrčao iz drugog plana i potom lob udarcem s 16 m pogodio lijevi gornji kut.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno više uzbuđenja. Igranje Gudića rukom u vlastitom kaznenom prostoru u 51. minuti i sudac Stojanović sudi kazneni udarac za goste. Tihomir Kosovec se još jednom iskazao kao hladnokrvan i precizan izvođač najstrože kazne. Uglavnom se igra odvijala između dva kaznena prostora u kojoj su obje ekipe nastoje postići zgoditke. Završnica utakmica pripala je domaćinu koji su opasno prijetili prema vrataru Kosovcu. Novoselec je šutirao u 74. minuti sa 16 m, ali je lopta završila pored desne vratnice. Na dodavanje Ivice Grgoića u 77. minuti udarac Gudića s 10-tak m obranio je Kosovec. Novoselec se u 85. minuti u solo akciji izborio za udarac s 10 m, ali je njegov šut bravurozno obranio Kosovec. Utakmica je bila neizvjesna do 88. minute kada Rakovec postiže i treći gol. Ivica Grgoić je nesebično dodao loptu Leonu Radoviću koji s 10-tak m postiže zgoditak za zasluženu pobjedu domaćina 3:1.Ovom pobjedom Rakovec je teškom mukom osigurao uoči posljednjeg 26. kola ostanak u prvoligaškom društvu.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime