Rakovec pobijedio Dinamo Hidrel i potvrdio drugo mjesto

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 25. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – DINAMO HIDREL 5 : 2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Martin List(Koritna) 7. Pomoćnici: Davor Jukić (Farkaševac) i Srećko Jantoljak (Kunđevac)

Delegat: Tomislav Vlahović (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 Kadoić (13), 1:1F. Baček (33), 2:1 Čerkez (47), 3:1 Grgoć (58), 4:1 Bartol (78), 5:1 Bartol (85), 5:2 Žarina (86).

RAKOVEC: Jurić7,5 (od 80. Mandić -), D. Baček 7,Očić 7, (od 52. Bartol 7), Jendriš 7, Jaić 7, Blažic 7, Radotović 7, (od 52. Štefinovec 7), F. Baček 7,5, Dujmić 7, (od 80. Šačamun -), Radotović 6, (od 46. Krvarić 7), Čerkez 7,(od 52. Krvarić 7), Grgoić7,5.

TRENER: Dalibor Milanović 7.

DINAMO HIDREL: Šimić 6, Jeleč 6, Čurla 6, Španiček 6, Žarina 6,5, Kadoić 6,5, Davutović 6, (od 46. Filipović 6,5), Hladni 6,5, Hemen 6, Rus 6,5.

TRENER: Vlado Horvat 6.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Rakovec i Dinamo Hidrel su odigrali dopadljivo, dinamičnu i kvalitetnu utakmicu u kojoj jebilo puno šansi na obje strane. Domaćin se pobjedom protiv oslabljenog sastava Dinama Hidrela oprostio pred svojim navijačima i potvrdio kolo prije završetka osvojeno 2. mjesto u sezoni 2022./23. u 1. ŽNL Istok. Naime, Kloštar je pobjedom protiv Gaja ostvario nedostižnu prednost od 4 boda ispred Rakovca uoči zadnjeg 26. kola te tako osvojio naslov prvaka.

Gosti su bolje ušli u utakmicu dok je domaćin djelovao smušeno i beskrvno. U 7. minuti Rusje uputio snažan udarac s 14 m kojeg je sigurno obranio Jurić. Dinamo Hidrel je poveo u 13.minuti. Kadoić je izveo korner s desne strane, a Hladni neometan glavom s 7 m zatresaodomaću mrežu. Rus se u 16. minuti probio između dvojice domaćih igrača, ali je njegov šut s16 m Jurić uhvatio u naručje. Opasno je zaprijetio Đuksi u 27. minuti, ali se sjajnomintervencijom još jednom istaknuo Jurić. U prvih pola sata gosti su bili bolja momčad koja jediktirala ritam igre i stvarala glavobolju domaćem dnevnom redu i obrani. Prvu, pravudomaću šansu zapucao je Radotović u 31. minuti koji je s 5 m iskosa s desne strane tukaoiznad gostujućih vrata. Rakovec je izjednačio u 33. minuti. Fran Baček je na sredini terenazapočeo domaći napad po desnoj strani, Radotović vratio loptu na 14 m koju je Fran Baček zakucaoloptu ispod prečke nemoćnog vratara Šimića.

Na početku drugog poluvremena Rakovec je u 47. minuti preokrenuo rezultat u svoju korist.Jaić je dugom loptom izbacio Grgoića na lijevoj strani, uslijedila je povratna lopta, a Čerkeziz blizine matirao Šimića. U 58. minuti Grgoić je s ruba kaznenog prostora snažnim ipreciznim udarcem neobranjivo pogodio u lijevi donji kut i time podigao kvalitetnu razinuigre domaće momčadi. Gosti su u 62. minuti izveli brzi kontranapad po lijevoj strani u kojem jeJeleč vratio prizemnu loptu koju je silovito zahvatio Rus, a još bolje intervenirao Jurić.Uzvratio je Rakovec u 67. minuti jer je Dominik Baček probio po lijevoj strani i onda sebičnopucao, a Šimić obranio šut, iako je na drugoj strani imao slobodnog Dujmića. Kadoić je 72.minuti snažno odapeo s 25 m, a Jurić krajnjim naporom obranio udarac. Hitri Grgoić je u 75.minuti s lijeve strane vratio loptu koju je Bartol s 5 m visoku zapucao iznad gostujućeg gola.U 78. minuti Krvarić je iznio loptu iz svog dijela terena pri čemu je predriblao par gostujućihigrača i potom asistirao Bartolu koji je iz blizine postigao pogodak. Gosti su u 82. minuti izveli lijepu akciju koju je udarcem s 14 m završio Rus, ali je Mandić sjajnom paradom spriječio zgoditak. Rakovec je postigao peti pogodak u 85. minuti jer je Grgoić dodao loptuBartolu koji je rutinski zabio gol. Gosti se nisu predavali pa je Žarina u 86. minuti s 16 m prekrasnim i silovitim udarcem pogodio neobranjivo u lijevi gornji kut. Grgoić je u 88. minuti iz solo akcije s 14 m pogodio prečku čime su i završila nogometna uzbuđenja. Rakovec je zasluženom pobjedom protiv Dinama Hidrela 5:2 potvrdio da je imao kvalitetnu ekipu koja se s razlogom sve do ovog kola borila za prvaka. S druge strane oslabljeni sastav Dinama Hidrela je odigrao solidnu utakmicu, a što nisu postigli pogodak više bio je glavni krivac domaći vratar Goran Jurić koji je u prvom poluvremenu poskidao sve gostujuće udarce.

U mirnoj utakmicu sudac Martin List je dodijelio 2 žuta kartona. Kod Rakovca je požutio Mario Štefinovec, a kod gostiju: Marko Kadoić.

Član Uprave Rakovca Krunoslav Očić se kratko osvrnuo nakon utakmice na prezentiranu igru: „Prvo poluvrijeme je pripalo gostima. U drugom poluvremenu su se domaći igrači probudili i zaigrali puno bolje s puno više trke i lucidnih i dubinskih proigravanja pa je Rakovec i zasluženo pobijedio goste iz Novog Čiča. Čestitke igračima obiju momčadi na angažiranosti te na fer i korektnoj igri i ponašanju“.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime