Rakovec pitanje pobjednika protiv Zvekovca riješio u prvom poluvremenu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 12. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

RAKOVEC – ZVEKOVAC 5 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 30.

Sudac: Kristijan Kršak (Donja Zelina)7,5. Pomoćnici: Lovro Bičak i Dorian Škof (oboje iz Svetog Ivan Zeline).

Delegat: Igor Mudrić(Gradec).

STRIJELCI: 1:0 Grgoić (4 11m), 2:0 Radotović (7), 3:0 F. Baček(18), 4:0 Kuzmek (55), 4:1 Korenić (78), 5:1 Khudoyberdiev (89).

RAKOVEC: Pratljačić,(od 78. Bunjački), D. Baček, (od 80. Štefinovec), Colarić, Tomić, (od 46. Škaro), Kuzmek, (od 72. Palinić), Krvarić, Jurić, F. Baček, L. Radotović, (od 60. Ferenčak), Čerkez 7, (od 60. Khudoyberdiev), Grgoić.

Trener: Vlado Pajur.

ZVEKOVAC: Peti, D. Kovačević, M. Kovačević, Ž. Kovačević, (od 46. Pejazić), Peh, Di. Pucelj, Da. Pucelj, A. Kovačević, Škrivanek, Do. Pucelj, (od 73. Korenić -) Bencek.

TRENER: Deni Pucelj.

IGRAČ UTAKMICE: Leon Radotović.

Po klizavom i mokrom terenu Rakovec i Zvekovac su odigrali požrtvovnu, borbenu, ali korektnu utakmicu u kojoj je domaćin zasluženo pobijedio rezultatom 5:1. Domaćin se bolje snašao na teškom terenu dok su gosti bili zatečeni i zbunjeni na početku utakmice. Rakovec je poveo već u 4. minuti jer je u gostujućem kaznenom prostoru bio srušen Jurić, a sudac Kršak dosudio kazneni udarac za domaćina. Grgoić je sigurno realizirao kazneni udarac. Čerkez je u 7. minuti dubinskom loptom pronašao Radotovića koji se oslobodio čuvara i potom preciznim udarcem s 10 m neobranjivo pogodio u lijevi donji kut. Gosti su zaprijetili u 11. minuti jer je Mihael Kovačević izveo slobodni udarac s 20 m, a Pratljačić je krajnjim naporom obranio udarac. Rakovec je postigao treći pogodak u 18. minuti jer je Fran Baček iz gužve iz blizine zatresao gostujuću mrežu. Radotović je u 23. minuti dijagonalom pronašao Jurića koji je izbio sam ispred vratara Petija koji mu je obranio lob udarac. Poslije toga se igra odvijala između dva kaznena prostora i nije više bilo šansi ni za jednu momčad.

U nastavku su gosti zaigrali angažiranije dok je domaćin disciplinirano i mudro branio svoje vodstvo. Mihael Kovačević je u 47. minuti snažno šutirao slobodni udarac s 20 m kojeg je Pratljačić uz dosta muke ukrotio. Čerkez je u 55. minuti izveo korner se desne strane, a Kuzmek glavom zakucao loptu u gostujuću mrežu. Uz nekoliko poluprilika gosti su u 78. minuti smanjili vodstvo. Peh je izveo slobodni udarac s lijeve strane, a Korenić glavom pogodio u lijevi donji kut. Khudoyberdiev je u 89. minuti u solo akciji nanizao nekoliko gostujućih igrača i potom s 10 m preciznim udarcem pogodio desni donji kut.

Obje momčadi su nakon završetka utakmice aplauzom ispraćene od malobrojnih gledatelja u svlačionice jer su odigrale prije svega fer i korektnu utakmicu po blatnjavom i raskvašenom terenu po kojem je bilo vrlo teško igrati i za svu srčanost i borbenost koju su prikazali. Rakovec je iskoristio svoje prigode, dok je Zvekovac odigrao solidnu utakmicu, ali njihova obrana u određenim momentima nije najbolje reagirala što su domaći napadači znalački kaznili. Kod domaćina su se svojom igrom istaknuli: Leon Radotović, Dominik Baček i David Kuzmek, a kod gostiju Dino Pucelj i Antonio Kovačević.

Sudac Kristijan Kršak je dodijelio tri žute opomene. Kod domaćina je požutio Goran Jurić, a kod gostiju Željko Kovačević i Dario Pucelj.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime