Rakovec na otvorenju prvenstvene sezone u 1. ŽNL Istok pobijedio Graničara

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 1. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

RAKOVEC – GRANIČAR 3 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac: Juraj Mikšec (Banovo) 7. Pomoćnici: Anto Crnoja(Vrbovec) i Božidar Rukavina  (Graćec).

Delegat: Matteo Sović (Pirakovec).

STRIJELCI: 1:0 F. Baček (15), 1:1 Malčić(26), 2:1 Grgoić (49 11m), 3:1 Čerkez (74).

RAKOVEC: Jurić 6,5, D. Baček 7, (od 74. Štefinovec -), Očić 6,5, (od 68. Pavlović -), Blažić 6,5, Jendriš 7, Krvarić 6,5, Radotović 7, (od 53. Gegić 7), F. Baček 7, Čerkez7,5,(od 87. Ferenčak -), Grgoić7, K. Colarić 6,5.

TRENER: Dalibor Milanović 7.

GRANIČAR: Kump 7, D. Malčić 6, Kemenović 6, Hmelina 6,5, I. Malčić 7, Lepčić 7, Šimatović 6,5, Herendić 6, ( od 87. Milić -), Starčević 6,5, (od 55. Fugaj 6,5), Žunić 6, (od 77. Miklečić -), Droždan 6.

TRENER: Marko Cmrk 6,5.

CRVENI KARTON: Vlado Mužek (80).

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Čerkez.

Na otvorenju nove nogometne sezone u 1. ŽNL Istok 2023./24. Rakovec i Graničar su prvo poluvrijeme odigrali u prijateljskom tonu bez previše žara i žustrine. Iako je vrijeme za igru bilo idealno, obje momčadi su se kretale u usporenom i laganom ritmu. Rakovec je imao pretežito loptu usvom posjedu dok je Graničar taktički i disciplinirano parirao pa se igra uglavnom odvijala između dva kaznena prostora.

Domaćin je poveo u 15. minuti. Čerkez je probio kroz dvoje gostujućih igrača i asistirao Franu Bačeku koji je pribrano primio loptu u kaznenom prostoru i potom rutinski s 10 m pogodio desni gornji kut. Graničar je izjednačio u 26. minuti prekrasnim pogotkom Starčića iz slobodnog udarca s 30 m neobranjivo u lijevi donji kut. Veliku priliku imao je Čerkez u 31. minuti koji je oteo loptu neopreznom Žuniću i sjurio se prema vrataru Kumpu koji mu brani udarac s 10 m. Rakovec je izveo lijepu akciju u 40. minuti u kojoj je Radotović dodao loptu Grgoiću koji je iskosa s lijeve strane pucao pored lijeve vratnice. Gosti su zaprijetili u 42. minuti jer je Domagoj Malčić ubacio loptu koju je zahvatio Droždan glavom, ali je udarac obranio Jurić.

U nastavku je bilo puno življe, žustrije i borbenije. Čerkez je bio srušen u 49. minuti u kaznenom prostoru pa je sudac Mikšec opravdano dosudio kazneni udarac za Rakovec. Udarac s bijele točke sigurno je izveo Grgoić. Ulazak Gegića u rakovečku momčad unio je puno više uzbuđenja jer je domaćin zaigrao angažiranije i opasnije. Očić je u 60. minuti snažno odapeo s 14 m, a udarac još bolje obranio Kump. Grgoić je idealno pronašao Čerkeza u 62. minuti koji se našao u 100 postotnoj šansi, ali je njegov udarac s 10 m bravurozno skinuo Kump. Rakovec je postigao treći pogodak u 74. minuti. Grgoić je iz slobodnog udarca s 25 m pogodio desnu stativu, a odbijenu je loptu Čerkez pospremio u gostujuću mrežu. Više nije bilo uzbudljivih situacija pa je Rakovec zasluženo slavio protiv Graničara 3:1.

U domaćim redovima su se svojom igrom istakli Bojan Čerkez, Nikola Jendriš i Ivica Grgoić,  a njima uz bok bili su Dominik i Fran Baček i Josip Gegić. Kod Graničara za igru bili su raspoloženi: Alen Malčić i Matija Lepčić, a Neven Kump se isticao sjajnim obranama.

Sudac Juraj Mikšec je dodijelio 6 javnih opomena i imao jedno isključenje. Kod domaćina su žute kartone dobili: Mihael Krvarić i Nikola Jendriš, a kod Graničara Karlo Herendić, Denis Starčević, Ivan Hmelina i Andreas Kemenović. U 80. minuti bio je isključen Vlado Mužek zbog učestalog vrijeđanja suca.

Rakovec je osvojio sva tri boda, ali nije plijenio igrom, što se može jednim dijelom opravdati da je nastupio bez nekolicine igrača i da je bio opterećen statusom favorita. No, pamti se na kraju samo rezultat pa su u Rakovcu itekako zadovoljni s pobjedom. Trener Marko Cmrk vodi solidni sastav Graničara koji će sigurno biti među momčadima koje će tražiti mjesto prema vrhu tablice. Igrači iz Tučenika su odigrali dobru utakmicu, ali će trebati u narednim utakmica još puno bolje kako bi se ravnopravno nosili s klubovima koji godinama igraju u 1. ŽNL Istok.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime