Rakovec izgubio protiv Kloštra u finišu utakmice

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 17. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – KLOŠTAR 1 : 2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja80.

Sudac: Mihael Milin 7. Pomoćnici: Jurica Šarić i Štefo Bičanić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Branko Kralj (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 0:1 Ivanagić (43 11m), 1:1 Grgoić (75 11m), 1:2 Kovačević (82).

RAKOVEC: Jurić 6,5, Štefinovec 6, (od 87. Palinić -), Brlečić 6, (od 78. I. Novoselec -), N. Jaić 7, Gudić 6,5, A. Novoselec 7, Krvarić 6,5, L. Radotović 6,5, (od 81. Kožar -), Matić 7, Grgoić 7, Krezo 7.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

KLOŠTAR: Platužić 7, Mosković 6,5, (od 64. Kovačević 7), Ivanković 7, Ptičar 7, Tadić 7,Gelo 7, (od 88. Kletečki -), Jandrić 6,5, Belić 7, Filipović 7, Ivanagić 7, Omazić 6,5, (od 68. Ramadani -).

TRENER: Dražen Jambrečina 7.

IGRAČ UTAKMICE: Dominik Ivanković.

CRVENI KARTON: Mateo Tadić (90+2)

Početna inicijativa pripala je igračima Kloštra, ali je Rakovec imao prvi izglednu šansu u 5. minuti, međutim udarac Leona Radotovića s 10-tak m završio je pored desne vratnice. U 8. minuti Ptičar je probio po lijevoj strani i šutirao iznad domaćeg gola. Udarac Filipovića u 23 minuti s 18 m prohujao je iznad prečke. Matić je uzvratio u 25. minuti koji se riješio svog čuvara, ali je udarac s 12 m završio pored desne vratnice. Nepreciznost napadača nastavio je Filipović koji je snažno tukao u 30. minuti s 18 m uz desnu vratnicu. Domaći kapetan Grgoić je izveo u 33. minuti slobodni udarac s 25 m preko živog zida tik uz lijevu vratnicu. U 43. minuti u domaćem kaznenom prostoru bio je srušen Gelo pa je sudac Milin dosudio kazneni udarac za Kloštar, kojeg je sigurno realizirao Ivanagić. Prvo poluvrijeme proteklo je u nadmoći gostiju dok su se domaći nogometaši grčevito branili i igrali na kontranapade.

U nastavku je viđena ravnopravna igra jer je Rakovec zaigrao puno bolje u veznom redu pa Kloštar nije više imao kontrolu igre. Filipović je u 54. minuti iz solo prodora s 10-tak m pogodio prečku. Lijepu akciju izveli su Rakovčani u 57. minuti u kojoj je Alen Novoselec dijagonalom izbacio Grgoića, ali je njegov udarac vratar Platužić obranio. U 75. dosuđen je kazneni udarac za Rakovec zbog igranja rukom gostujućeg igrača u vlastitom kaznenom prostoru. Grgoić je bio siguran realizator s bijele točke i izjednačio rezultat. Na ubačaj Ptičara u 82. minuti utrčao je Kovačević i iz blizine glavom svladao vratara Jurića. Udarac Tadića u 86. minuti s 16 m obranio je Jurić. U sudačkoj nadoknadi u 90+3 minuti udarac Krvarića gosti su izbacili s gol crte, odbijenu loptu je zahvatio Grgoić, ali se Platužić istaknuo izvanrednom intervencijom i spriječio izjednačenje.

Na kraju je pobjeda pripala favoriziranom Kloštru koji je u zadnjim sekundama grčevito obranio minimalno vodstvo pa je uz faktor sreće osvojio sva tri boda. Rakovec je odigrao dobru utakmicu, ali i ovaj puta mu nije bila naklonjena sportska sreća pa je ostao bez bodova.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime