Rakovec ispao iz Jedinstvene županijske nogometne lige

0
Komunalac add

Nakon 6 sezona igranja u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi NS Zagrebačke županije, Rakovec je ispao u 1. ŽNL Istok. Iako je bilo određenih špekulacija da će Rakovec kao posljednje plasirana momčad u sezoni 2020./21. ostati u JŽNL-u, zbog opet po tko zna koji puta reorganizacije sustava natjecanja, odnosno formiranja 4. nogometne lige koja obuhvaća NS Zagrebačke županije i NS Sisačko-moslavačka županije, to se nije desilo.

U 4. nogometnu ligu plasirali su se prvak JŽNL-a Samobor te još Mraclin, Sveta Nedjelja, Top i Stupnik. Prvaci prvoligaške istočne skupine Kupa i zapadne skupine Zrinski plasirali su se u JŽNL. U međuvremenu je odigrana (ne)očekivana kvalifikacijska utakmica drugoplasiranih momčadi iz istočne i zapadne skupine u kojoj je slavila Mladost iz Obrezine protiv Bregane rezultatom 2:1. Međutim, epilog kvalifikacija, bilo je naknadno uvrštavanje i Bregane u JŽNL. Stoga se postavlja logično pitanje čemu ili kome je bila potrebna kvalifikacijska utakmica?

JŽNL u sezoni 2021./22. je smanjena sa 18 na 16 klubova. U novo prvenstvo u JŽNL-u kreće 16 sljedećih klubova: Ban Jelačić (Vukovina), Bregana, Dinamo (Jakovlje), Jaska-Vinogradar (Jastrebarsko), Klas (Mičevec), Kupa (Pokupsko), Lomnica, Mladost (Obrezina), Polet (Buševec), Rakov Potok, Sloga (Križ), Strmec (Bedenica), Naftaš Ivanić (Ivanić-Grad), Turopoljac (Kuče), Vatrogasac (Zdenci) i Zrinski (Farkaševac). Nakon ispadanja Rakovca jedini klub u JŽNL-u s područja Nogometnog središta Vrbovec je Strmec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime