Rakovec ima momčad za sam vrh 1. ŽNL Istok

0
Komunalac add

U Rakovcu je u ljetnom razdoblju bilo živo i nadasve aktivno u mnogim segmentima rada kluba jer se ne želi više ponoviti dramatična i traumatična prošla sezona u 1. ŽNL Istok u kojem se tek u finišu prvenstva izbjegla borba za ostanak. Uspješno je 3. srpnja organiziran MNT „Rakovec 2022.“ od kojeg se jednim dijelom poboljšala i financijska slika kluba. Uprava kluba je za novog trenera imenovala Dalibora Milanovića. U Rakovcu je bilo prometno jer je bilo puno dolazaka, ali i odlazaka igrača pa je na pomolu formiranje nove momčadi.

U ljetnom prijelaznom roku pristupili su: Bojan Čerkez, Vedran Jankovec i Ante Tomić svi iz Gaja, povratnik Fran Baček iz Strmca (Bedenica), Valentino Bartol iz Mladosti (Brezine), Mirnes Kundić, Adnan Huseinbegović i Bojan Kocevski te nadareni juniori Manuel Pratljačić i Antonio Radošević iz Vrbovca, Martin Posuda i Bruno Vrščak iz Zeline. U međuvremenu klub su napustili: Luka Baček, Nikola Dujmić, Mihael Jaić, Tomislav Kožar, Filip Krezo i Patrik Pajur dok je status Ivana Dujmića još uvijek neizvjestan.

Od prošle sezone ostala je okosnica momčadi: kapetan Ivica Grgoić, Dominik Baček, Luka Brlečić, Nikola Jaić, Matija Jendriš, Mijo Jurić, Matija Gudić, Mihael Krvarić, Alen i Ivan Novoselec, Dominik Očić, Valentino Pavlović, Leon Radotović i Mario Štefinovec. Seniorima su priključeni i rakovečki juniori: Karlo Ferenčak, Ivan Kuzmek, Manuel Palinić, Ivan Prelec i Dominik Zadravec. Većina momčadi ostala je na okupu, a uz novopridošla pojačanja, Rakovec ima kvalitetan i respektabilan sastav za sam vrh.

Pod palicom Dalibora Milanovića započele su pripreme Rakovca. – U pripremnom razdoblju očekujem pošten odnos, ozbiljan pristup i međusobno uvažavanje jer samo sustavnim radom možemo napraviti rezultatski iskorak. Vjerujem u igrački potencijal i kvalitetu koje imamo. No, to trebamo potvrđivati na svakom treningu i utakmici – rekao je Milanović.

Rakovec će u pripremnom razdoblju brusiti igračku formu i odigrati sljedeće utakmice: 7. kolovoza Dubrava, 13. kolovoza nogometni memorijalni turnir u Gradecu, 14. kolovoza Ostrna i 21. kolovoza Lonja.

Iako javno mnijenje nameće nekakav rezultatski imperativ, no toga nema. Cilj je stabilizacija kluba koji nakon smjene generacije igrača koji su iznijeli 6 sezona u JŽNL i ispadanja u niži rang, proživljava jedan turbulentni, mogli bi smo reći olimpijski proces stvaranja nove momčadi, od miksa mladih i iskusnijih igrača. No, ako se ukaže prilika da se momčad uključi u borbu za vrh tablice, nećemo se bojati ni toga izazova. Prošlu sezonu smo se borili s nedostatkom igrača, što zbog prestanka igranja nogometa te zbog nezainteresiranosti mladih igrača za ozbiljnije natjecanje.

No, možemo reći da je sezona na kraju bila uspješna jer smo završili na sredini tablice prvenstva, bili u polufinalu kupa NS Zagrebačke županije te u polufinalu kupa NS Vrbovec. Od ove sezone klub je ponovo osnovao i sekciju juniora koji će biti poligon za razvoj seniorskih igrača. Uz proširenje igračkog kadra proširili smo i Upravu na 3 člana. Damir Baček, Kruno i Damir Očić su novi članovi koji će svojim iskustvom i zalaganjem pomoći u funkcioniranju kluba. Ovom prigodom želim istaknuti i zahvaliti se članovima Uprave, tvrtki Bravel te ostalim sponzorima koji svesrdno pomažu u financiranju kluba, gdje svaki mjesec kroz godinu uplaćuju svoja sredstva kako bi namaknuli 1/3 proračuna, koji su nam uz općinska sredstva neophodna za funkcioniranje kluba – istaknuo je predsjednik kluba Željko Radotović.

Iako u Rakovcu ne žele preuzeti ulogu jednog od favorita u idućem prvenstvu, nema nikakve dvojbe da se radi o iskusnom i kvalitetnom sastavu čiji igrači imaju igračkog iskustva igranja u višim ligama. Prema tome u Rakovcu se s puno optimizma gleda u novu sezonu u kojoj će sigurno igrati jednu od glavnih uloga.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime