Rakovec i Ostrna podijelili bodove 1:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 13. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – OSTRNA 1 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Marko Vuković 7. Pomoćnici: Domagoj Kušec i Dorian Škof (svi iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Kristijan Hmelina (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Šego autogol (5), 1:1 Kojundžija (20).

RAKOVEC: Jurić 6,5, Krvarić 7, Hren 6,5, N. Jaić 7, D. Baček 7, Novoselec 7, Pajur 6, (od 46. Štefinovec 6), P. Baček 6, (od 46. L. Baček 6,5), Radotović 6,5, (od 46. M. Jaić 6), Grgoić 7, Očić 6,5.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

OSTRNA: F. Mandić 7, S. Mandić 6,5, Lacković 6, Darojković 6,5, Šego 6,5, Kojundžija 7, Tokić 7, Nestić 7, Radovac7, Lepan 6, (od 46. Tafilović 6,5), Jenić 6,5, (od 65. Jaković ., od 86. Stublić -).

TRENER: Mario Habeić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Franjo Mandić.

Po maglovitom vremenu i skliskom terenu u derbiju začelja između Rakovca i Ostrne utakmica je završila miroljubivih 1:1. Tim rezultatom je bila sretnija Ostrna, za razliku od Rakovca koji nije iskoristio 3 stopostotne šanse.

Domaćin je poveo na početku utakmice jer je Šego u 5. minuti na ubačaj Pajura se desne strane nespretno zahvatio loptu koja je odsjela u gostujućoj mreži. Krvarić je u 16. minuti tukao s 20 m i lopta je završila tik uz desnu gostujuću vratnicu. Ostrna je izjednačila u 20. minuti iz prekida. Nakon izvedenog slobodnog udarca s lijeve strane, najviši je u skoku bio Kojundžija koji je glavom s 8 m loptu zakucao u domaću mrežu. U jednoj ravnopravnoj igri koja se uglavnom odvijala na sredini terena u 39. minuti Rakovec je stvorio prvu 100 % priliku u kojoj se našao Pajur, ali je njegov udarac s 7 m obranio vratar Franjo Mandić. Šego je u 45. minuti šutirao s 18 m, ali je Jurić mirno obranio šut.

U drugom poluvremenu lagana inicijativa Ostrne dok je Rakovec bio puno opasniji iz brzih kontranapada. Novoselec je proigrao u 62. minuti Očića koji šutira s 10-tak m iskosa s desne strane, a Mandić udarac skreće u korner. Brzi prodor Grgorića u 64. minuti nakon čega je uslijedila povratna lopta na 8 m koju je neometan šutirao Očić visoko iznad gola pa je tako propala i druga 100 % domaća prigoda. Tokić je u 80. minuti silovito pucao s 20 m i lopta je prohujala pored desne vratnice vratara Jurića. U 85. minuti Hren je proigrao Grgoića koji je tukao iskosa s lijeve strane, ali je Mandić bio siguran u intervenciji. Očić je u 88. snažno šutirao s 16 m, a Mandić krajnjim naporom uz pomoć desne stative obranio udarac. Domaći pritisak u samom finišu utakmice urodio je u 89. minuti i trećom 100 % prilikom jer je Grgoić dodao loptu Hrenu koji je s 5 m promašio prazna vrata.

Rakovec nije zabilježio pobjedu na završetku jesenskog dijela jer opet nije imao raspoložene strijelce koji bi 100 % pretvarali u pogotke, koje je očito napustila sportska sreća. Ostrna je zasluženo osvojila bod požrtvovnom igrom i velikim zalaganjem svih igrača na terenu, koji su na kraju zadovoljno napustili Rakovec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime