Rakovec i Milka Trnina odigrali neodlučeno 1:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 11. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – MILKA TRNINA 1 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Mihael Milin 7. Pomoćnici: Jurica Šarić i Hrvoje Radoš (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Tomislav Posavec(Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Pajur (38), 1:1 Fešta (66).

RAKOVEC: Jurić 6,5, Štefinovec 6,5, Hren 7, Krvarić 7, Jaić 7, Dujmić 7, (od 82. Kožar -), Novoselec 7, Pajur6,5, Baček 6,5 (od 75. I. Novoselec -), Radotović 6,5, (od 72. Fotović -), Grgoić 6,5.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

MILKA TRNINA: Moguljak 6,5, Vejin 7, Šestan 6,5, Mihaljević 7, Zorbas 6,5, Lom 7, (od 78. Vidaković -), Petković 7, Fešta 7, Malekinušić 6,5, Mavrić 6,5,(od 47. Kovačić), Stuparić 7.

TRENER: Dubravko Horvat 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Fešta.

Rakovec se na samom početku utakmice pritisnuo nogometaše Molke Trnine, koji je opasno zaprijetio u 4. minuti. Krvarić je dijagonalom izbacio Pajura koji se sjurio prema gostujućem golu i tukao sa 7 m pored desne vratnice. U 6. minuti Lom je silovito šutirao s 30 m i pogodio prečku. Domaćin je imao novu priliku u 15. minuti jer je po desnom boku probio domaći kapetan Grgoić i umjesto da puca a 10-tak m uputio je lotu u sredinu koju je odnijela gostujuća obrana. Radotović je vratio povratnu loptu u 22. minuti koju je neometani Grgoić šutirao s 10 m, ali je promašio gostujuća vrata pa je 100 % domaća prilika otišla u nepovrat. Rakovec je poveo u 38. minuti jer je dva udarca Grgoića obranio vratar Moguljak, ali je odbijanac iz blizine Pajur ugurao u gostujuću mrežu. Grgoić nije imao svoj dan, jer u 42. minuti opet nije realizirao 100 % šansu budući da je njegov udarac s 10 m završio uz desnu stativu.

U drugom poluvremenu momčadi su zamijenile uloge pa su sada gosti uspostavilisvoj način igre i napadali prema domaćim vratima. Malekinušić je tukao glavom u 51. minuti s 7 m. ali je lopta prohujala uz domaću lijevu stativu. Brzi domaći kontranapad poveo je Grgoić po lijevoj strani u 55. minuti, ali je na njegovu povratnu loptu u peterac zakasnio Pajur. Gosti su stigli do poravnanja rezultata u 66. minuti. Fešta se oslobodio domaćeg igraća i potom s 18 m preciznim udarcem neobranjivo pogodio u desni donji kut. U 71. minuti gostujući kapetan Petković se izborio za udarac s 16 m iskosa s lijeve strane i pogodio prečku. Alen Novoselec je u 85. minuti nanizao par obrambenih igrača, a potom je dodao loptu Grgoiću koji s 16 m šutira pored lijeve stative. U samoj završnici utakmice zaiskrilo je između igrača pa je sudac Mihael Milin smirio situaciju javnim opomenama.Kod domaćina su žute kartone dobili: Ivan Dujmić i Mihael Fotović, a kod gostiju su požutjeli: Filip Malekinušić, Silvio Stuparić i Antonio Vidaković.

Prema prikazanoj igri rezultat 1:1 je i najpravedniji jer je Rakovec bio bolji u prvom, a Milka Trnina je bila bolja u drugom poluvremenu. Rakovčani su opet iskazali „kroničnu neefikasnost“ jer u prvom poluvremenu nisu iskoristili tri 100 % prigode pa su u drugom poluvremenu morali grčevito braniti svoja vrata. Gosti iz Vezišća su tek u drugom poluvremenu pokazali svojom igrom da spadaju u gornji dio tablice, ali ni oni nisu mogli više, pa su na kraju Rakovec i Milka Trnina zasluženo uzeli po bod.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime