Rakovec i Ban Jelačić odigrali kao i u jesenskom dijelu 1:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 19. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – BAN JELAČIĆ 1:1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac: Kristijan Kršak (Donja Zelina) 7,5. Pomoćnici: Matej Golubić (Dugo Selo) i David Škof (Bedenica).

Delegat: Dubravko Poje (Obedišće).

STRIJELCI: 1:0 Grgoić (32), 1:1 Uremović (43).

RAKOVEC: M. Jurić 7, Štefinovec 6,5, (od 57. Pavlović -), Radotović 7, N. Jaić 7, Gudić 6,5, (od 41. Brlečić 7), Novoselec 6,5, Krvarić 7, Matić 6,5, (od 80. Kožar -), Grgoić 6,5, Krezo 6,5, (od 90. Brezarić -), Očić 7.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

BAN JELAČIĆ: Brleković 7,5, Ćosić 6,5, (od 67. Mikulić -), Šušak 7, Dar. Tarandek 6,5, (od 58. Šuljak 6,5), Dra. Tarandek 6,5, I. Ronjak 6,5, (od 75. Jembri -), Hren 7, Pušić 6,5, Uremović 6,5, (od 69. Aračić -), Škrinjar 7, V. Ronjak 7, (od 82. A. Jurić -).

TRENER: Zdravko Tarandek 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Renato Brleković.

Prvo poluvrijeme između Rakovca i Bana Jelačića obilovalo je brzim tempom, žustrinom igračkih duela, lijepom i napadačkom igrom s puno prilika na obje strane i velikom željom obiju ekipa za pobjedom.

Prva ozbiljna gostujuća prijetnja dogodila se u 4. Minuti, kada je Uremović probio lijevi bok, ali je njegov udarac s 10-tak m skinuo vratar Mijo Jurić. Uslijedio je odgovor Rakovca u 7. minuti u kojoj je Štefinovec snažno odapeo po lopti s 11 m koja je prohujala tik uz prečku. Potom je uslijedila serija udaraca domaćih igrača. Najprije je domaći kapetan Ivica Grgoić u 10. minuti tukao s desne strane s 10 m u same lijeve rašlje, ali je vratar Brleković instinktivno reagirao. Ubrzo potom se u 15. minuti Grgoić u solu prodoru oslobodio dvojice gostujućih igrača, ali je njegov udarac s 14 m ponovo obranio golman Brleković. Novi domaći udarac uputio je Novoselec u 17. minuti sa 16 m, ali se Brleković opet istaknuo intervencijom. Novoselec je u 21. minuti izbio sam ispred Brlekovića koji čudesno brani njegov udarac s 10 m. Poslije domaćih promašaja u 28. minuti velika šansa za Ban Jelačić. Vilim Ronjak je spustio glavom loptu Hrenu koji je s 14 m topovskim udarcem pogodio desnu stativu. Ipak bolju igru Rakovec je pretvorio u rezultatsku prednost u 32. minuti. Grgoić je probio po lijevoj strani, ali je iz drugog pokušaja s 12 pogodio u desni donji kut nemoćnog Brlekovića. U 41. minuti na sceni je ponovo Grgoić koji je zaobišao i Brlekovića i onda neshvatljivo sa 7 m promašio prazna gostujuća vrata. Uslijedila je kazna dvije minute kasnije. Hren je izveo korner s lijeve strane, Šušak potom centrirao, a Uremović glavom na drugoj stativi trese domaću mrežu za izjednačenje rezultata.

U drugom poluvremenu pao je ritam igre, obje ekipe su igrale puno odgovornije u obrambenoj liniji i bilo je puno manje izglednih prilika. Iako je Ban Jelačić imao prividnu početnu inicijativu, Matić je u 51. minuti šutirao s 14 m, a Brleković sigurno obranio udarac. U ravnopravnoj igri, u 62. minuti gosti su stvorili 100 % šansu. Škrinjar je idealno dodao loptu neometanom Uremoviću kojem je udarac s 8 m izvanrednom paradom skinuo Jurić. Prodor Očića u 66. minuti po desnom boku završio je udarcem s 14 m pored desne gostujuće stative. Razigrani Škrinjar je u 77. minuti silovito šutirao s 18 m, ali se još jednom istaknuo Jurić. Do kraja utakmice igralo se između dva kaznena prostora, ali bez većih uzbuđenja. pa je na kraju utakmica završila s realnih 1:1.

Sudac Kristijan Kršak bio je neprimjetan na terenu, ali je imao kontrolu utakmice cijelo vrijeme i pravodobno je reagirao na sve nesportske ispade. Na utakmici nisu bila priznata dva zgoditka igračima Bana Jelačića, zbog prije označenih zaleđa od strane pomoćnih sudaca, što je kod gostujuće momčadi i navijača izazvalo negodovanje.

Na kraju utakmica između Rakovca i Bana Jelačića zasluženo je završila rezultatom 1:1, kao što je završila i u jesenskom dijelu. Rakovec je odigrao još jednu dobru utakmicu, ali nije uhvatio potpuni bodovni plijen. Očito je da su se Rakovčani nešto teško zamjerili sportskoj sreći, jer nije shvatljivo što sve njegovi napadači mogu promašiti, zbog čega su se sami doveli u dramatičnu borbu ostanka u prvoligaškom županijskom društvu. S druge strane bio je vidljiv pomak i u igri Bana Jelačića, s vratarom Renatom Brlekovićem u svojim redovima, čije su obrane najzaslužnije što je bod otputovao u Banovo. Novi trener Bana Jelačića Zdravko Tarandek u debiju je prekinuo crnu seriju od četiri poraza i nagovijestio bolje rezultatske dane kluba iz Banova.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime