Rakovec do pobjede u sudačkoj nadoknadi protiv Bana Jelačića

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 2. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

RAKOVEC – BAN JELAČIĆ 1 : 0

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 60.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Krunoslav Anić i Fran De Villa (oboje iz Križa).

Delegat: Igor Mudrić (Gradec).

STRIJELAC: 1:0 Grgoić (90+2).

RAKOVEC: Jurić 6,5, D. Baček6,5, Colarić 6,5, Jendriš 7, Jaić 6,5, (od 62. Štefinovec6), Blažic 7, Gegić 7, Očić 6, Radotović6,(od 65. Novoselec -), Čerkez7,Grgoić7.

TRENER: Dalibor Milanović 6,5.

BAN JELAČIĆ: Jantoljak 7, Dar. Tarandek 6,5, Benedik 6, (od 76. Šuljak -), Dra. Tarandek 6,5, Klanjec 7, Ćosić 7, Ronjak 6,5, Aračić 6, (od 89. Marijanović -), Pušić 6,5, (od 86. Palikuća -), Škrinjar 6, (od 35. Z. Tarandek 6,5), Boroša 6, (od 46. Uremović 6,5).

TRENER: Saša Uremović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Čerkez.

Početak utakmice pripao je nogometašima Rakovca koji su se orijentirali na napadačke akcije, dok su se igrači Bana Jelačića disciplinirano branili. U 10. minuti Aračić je s ruba kaznenog prostora pogodio prečku. Grgoić je u 23. minuti promašio 100 postotnu šansu jer je s 10 m pucao iznad gostujućih vrata. Udarci Čerkeza, Gegića, Grgoića i Očića ili su završavali pored gola ili je njihove udarce obranio vratar Jantoljak. U 32. minuti Očić je s 14 m iskosa s desne strane snažno tukao, ali je Jantoljak sjajnom intervencijom obranio šut. U 35. minuti je zbog povrede desne noge bio zamijenjen Domagoj Škrinjar.

 

U drugom poluvremenu gosti iz Banova su zaigrali puno otvorenije pa se igra odvijalaizmeđu dva kaznena prostora. Colarić je u 52. minuti centrirao s lijeve strane, ali Radotović nije najbolje reagirao u izglednoj prilici pa je propala velika domaća šansa. Gosti su uzvratili u 54. minuti jer je Ćosić dodao loptu Uremoviću koji s 16 m snažno tuče iznad domaćih vrata. Aračić je u 56. minuti bio sebičan kada je nije htio dodati loptu Uremoviću koji se nalazio u izglednoj situaciji. U 78. minuti Gegić se oslobodio trojice obrambenih igrača, ali je na kraju njegov udarac s 11 m prohujao pored gostujuće prečke. I kada je sve mirisalo da će utakmice završiti bez pogodaka i na podjelu bodova što bi i prikazanoj igri bio i najrealniji rezultat, Rakovec je u sudačkoj nadoknadi vremena 90+2 stigao do pogotka. Blažic je ubacio loptu na desnu stranu koju je Čerkez vratio u kazneni prostor, a Grgoić iz blizine zatresao gostujuću mrežu. Rakovec je tako sretno i spretno pobijedio Ban Jelačić rezultatom 1:0.

Sudac Matija Spudić je tijekom utakmice podijelio pet žutih kartona. Kod Rakovca su opomene dodijeljene Nikoli Jendrišu, Dominiku Bačeku i Josipu Blažicu, a kod Bana Jelačića Zdravku Tarandeku i Leonu Klanjecu.

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime