Rakovec do pobjede protiv Lonje 2:1

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

RAKOVEC – LONJA 2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Ivan Bukovčan (Cubinec).

 

STRIJELCI: 1:0 Krvarić (43), 1:1 Marković (67), 2:1 Štefinovec (81).

RAKOVEC: Jurić, Štefinovec, Radotović, D. Baček, Gudić, Jaić, F. Baček, Krvarić, Očić,

Tomić, Grgoić, još su igrali: Ivančić, Ferenčak, Prelec, V. Pavlović.

Trener: Dalibor Milanović.

LONJA: Bagarić, Forgač, Tandara, Hren, Ivoš, D. Pavlović, Severec, Darojković, Gruden,

Atlija, Da. Solarić, još su igrali: Do. Solarić, Pavić, Burec, Kos, Šurmin, Marković, Pavlić.

Trener: Igor Maksimović.

CRVENI KARTON: Domagoj Solarić (85).

Rakovec i Lonja su po vrućem i sparnom vremenu odigrali žustru, borbenu i čvrstu utakmicu,ali u granicama korektnosti. Obje momčadi su bile beskompromisne u obrambenim fazamaigre pa nije bilo puno izglednih prilika jer se uglavnom igralo između dva kaznena prostora.

Domaćin je prvi ozbiljno zaprijetio u 8. minuti jer je Grgoić predriblao dva gostujuća igrača ipotom s 10-tak m iskosa s lijeve strane snažno šutirao, ali je lopta prohujala uz lijevu vratnicu.Nova domaća prijetnja dogodila se u 19. minuti jer je Štefinovec centrirao s desne strane, aGrgoić s 5 m tukao iznad vratnice. Lonja u prvih 20 minuta nikako nije mogla povezati svojeredove, a solo akcije Severca domaća obrana je na vrijeme zaustavljala. Ipak, Lonja je u 27.minuti izvela lijepu akciju koja je završila 100 postotnom prilikom. Forgač je probio podesnoj strani i produžio loptu do Severca koji vraća prizemnu loptu, ali je udarac DanijelaSolarića s gol crte izbio Štefinovec. Rakovec je poveo u 43. minuti jer je Grgoić vratio loptu slijeve strane na koju je natrčao Krvarić i s 10 m pogodio neobranjivo u desni gornji kut.

U drugom poluvremenu bolji dojam je ostavila Lonja čiji su igrači imali veći posjed lopte. U58. minuti Šurmin je iznio loptu i proigrao Severca na desnoj strani, uslijedila je povratnalopta koju je loše zahvatio Marković pa je Jurić pokupio udarac. Šurmin je u 65. minuti pao/srušen između dva domaća igrača u kaznenom prostoru, ali sudac Bukovčan to nije okvalificirao kaonajstrožu kaznu već je nastavio igru. Lonja je izjednačila u 67. minuti. Šurmin je s lijevestrane asistirao loptu Markoviću koji je 10-tak m snažnim udarcem zatresao domaću mrežu.Rakovec je po drugi puta ostvario rezultatsku prednost u 81. minuti. Grgoić je izveo slobodniudarac s lijeve strane, a Štefinovec je iskoristio loše postavljenje gostujuće obrane i iz blizinepostigao zgoditak. Sudac Bukovčan je u 85. minuti isključio vratara Domagoja Solarića ipotom odsvirao kraj utakmice što je ostavilo sveopći gorki dojam.

Iako su obje momčadi imale (ne)opravdane prigovore na suđenje Ivana Bukovčana u čemu su prednjačili igrači Lonje, sudačke odluke bilo dobre ili loše su sastavni dio igre. Bez obzira štoi Rakovec i Lonja nisu nastupile u najboljim postavama, obje ekipe su prikazale angažiranu ipožrtvovnu igru, koje se s razlogom mogu ubrojiti u kvalitetne momčadi koje će se boriti zasam vrh.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime