Radovi na području Mjesnog odbora Gaj

0
Komunalac add

Na području Mjesnog odbora Gaj u proteklom je razdoblju izvedeno puno radova. U obilazak nas je poveo predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Strnščak, krenuli smo iz Krkača.

Asfaltirali smo ulicu u Krkaču koja još nije imala asfalt, čistili smo cestu prema Dijanešu, navezli smo kamen i uredili put, tako da sada ljudi mogu normalno stići do svojih vikendica, do groblja u Dijanešu. Radili smo i na uređenju društvenog doma u Krkaču, promijenili smo krovište. Mislim da smo u jednom segmentu zadovoljili selo, koje je prijašnjih godina nekako uvijek bilo ostavljeno po strani – kaže Strnščak te dodaje kako su trenutno u pregovorima s pročelnicima iz Zagrebačke županije da se asfaltira županijska cesta od Dijaneša do granice s općinom Rakovec. –To je jedini dio, tih nekih 200-tinjak metara ceste koja je puna rupa, teško se uopće voziti tom cestom. Planiramo da će asfalt doći iduće godine, pokušavamo dogovoriti sa Županijom da nam to urede. Planiramo asfaltirati još jednu cestu u Dijanešu, cestu koja nije nikad imala asfalta, Grad nam je to i odobrio – ističe Strnščak.

Komunalac Vrbovec u Gaju je ovih dana uredio dva vodopropusta na cesti na kojoj se zadržavala voda nakon radova na vodovodu. –Tijekom izvođenja radova na vodovodu došlo je do puno grešaka i Grad je morao intervenirati da nam se taj vodopropust napravi preko ceste da voda ima kuda ići. Inače, svi koji su na našem području podnijeli zahtjeve dobili su svoje priključke, prema informacijama koje imam, pred kraj iduće godine će spojiti građane na vodu. Što se tiče situacije nakon radova koje je na našem području izvodila Zagorje gradnja, nažalost puno je toga ostalo za sanaciju, nadam se da će oni to riješiti što prije – ističe Strnščak i također dodaje kako je u Gaju ovoga ljeta završen nogostup, no tu su još potrebni dodatni radovi.

Tu su dva mosta na kojima nisu postavljene zaštitne ograde, što bi trebale učiniti Županijske ceste. Po noći kad je vidljivost loša, ako dolazite biciklom ili pješice prema Gaju i prolazite kanal, vrlo se lako možete ozlijediti. Na teren su izašli gradonačelnik Kralj i njegovi suradnici, komunalni redari, preko njih kontaktirali smo Županijske ceste, no još uvijek čekamo na zaštitne ograde – poručuje Strnščak.

U Gaju se radilo i na uređenju igrališta i prostorija nogometnog kluba. –Predsjednik NK Gaj Zdravko Pankretić uspio se izboriti za sredstva od Grada, tako da smo izgradili tribine i prostorije kluba. Sada je to neka sasvim druga priča, imate gdje sjesti, imate krov nad glavom, možete mirno gledati utakmicu. Na igralište smo postavili i reflektore – kaže Strnščak.

Kad je riječ o planovima za sljedeću godinu, Strnščak ističe izgradnju autobusnih stajališta. –Stanice su projektirane u Dijanešu i Gaju, sada ih moramo urediti, jer djeca trenutno stoje na tuđim mostovima. Nadamo se da ćemo iduće godine te stanice postaviti i da djeca mogu sigurno čekati školski autobus. Također planiramo očistiti put od Površina prema Krkaču, tamo moramo i očistiti grabe skroz do Graberanca. Društveni dom u Dijanešu zahtjeva ulaganja, no dom je jako velik i ulaganja su velika tako da ćemo morati svi zajedno sjesti i  vidjeti što učiniti i koliko je to isplativo, jer to bi bio veliki zalogaj – zaključuje Stjepan Strnščak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime