Radna sinergija Mjesnog odbora i DVD-a Poljana

0
Komunalac add

Članovi DVD-a Poljana se ozbiljno pripremaju za vruće ljetne mjesece i doprinose jačanju protupožarne zaštite na području Mjesnog odbora Poljane, a time i jačanju na nivou Vatrogasne zajednice grada Vrbovca. Poljanski vatrogasci su održali vatrogasnu vježbu gašenja požara na otvorenome kod vatrogasnog doma i proveli testove izdržljivosti na paklenim vrućinama kako bi se što bolje pripremili na stvarne situacije požara. Nakon vatrogasne vježbe su izvršili pregled vatrogasne opreme, vozila i odjeće te uredili novo i staro spremište, vatrogasni dom te očistili okoliš između doma i crkve. Sv. Valentina.

Pored toga DVD Poljana je uveo za starije članove koji su izmoreni vatrogasnim vježbama dnevna dežurstva, koje provode u svojim kućama, kako bi bili mobilni da se odazovu na bilo koji poziv za vatrogasnom intervencijom. Koliko su u Poljani shvatili vatrogasno djelovanje ukazuje i podatak da su tri člana DVD-a Poljana položili specijalni tečaj za šumske požare i prijevoz helikopterom. To je nova i viša razina vatrogasne obučenosti koja zahtijeva postupanje na teško dostupnim terenima prilikom gašenja požara po Dalmaciji. DVD Poljana isto tako sudjeluje i na raznim natječajima kako bi poboljšali vatrogasnu opremu, a zadnje što se pokušava je nabavka tri motorole TETRA. I druge aktivnosti koje s provode u poljanskom društvu skrbe i brinu o provedbi njihove dinamike predsjednik Kruno Cvetek, zamjenik Igor Lernatić i zamjenik zapovjednika Goran Sanjković. Dakako, DVD Poljana provodi aktivno i sve druge aktivnosti sukladno naputcima iz VZG Vrbovec.S  vatrogasnim aktivnosti u Poljani na licu mjesta upoznao se i zapovjednik VZG-a Vrbovec Kristijan Kršak.

Mjesni odbor Poljana na čelu s predsjednikom Tomislavom Markovićem provodi aktivnosti na obnovi fasada sa sjeverne strane vatrogasnog doma te je osiguran navoz kamena na poljske putove na području MO Poljana. U obje akcije sudjeluju i poljanski vatrogasci koji su najpouzdaniji faktor napretka Poljane čime je još jednom na djelu iskazana radna sinergija Mjesnog odbora i DVD-a Poljana u javnom interesu svih stanovnika Poljane. Uređenje vatrogasnog doma se provodi i u okviru velike vatrogasne proslave jer se iduće godine slavi 90. obljetnica osnivanja DVD-a Poljana.

Poslije vatrogasne vježbe i radne akcije čelništvo MO Poljana i članovi DVD-a Poljana su organizirali prigodni domjenak na kojem je nastavljena razgovor o organizaciji radnih aktivnosti u idućem razdoblju. U jednoj opuštajućoj atmosferu svi su mogli uživati u glazbenom repertoaru od zagorskog benda LaGef pa do domaćih pjesama koje srce diraju. Nema nikakve dvojbe da uz velike napore koje izdržavaju poljanski vatrogasci na ovim ljetnim vrućinama, organizacija za veliku vatrogasnu proslavu ide predviđenim hodogramom. Isto tako se može napomenuti da MO Poljana svesrdno daje potporu u radu DVD-a Poljana te time ojačava protupožarne zaštite, ali i podizanja standarda življenja u samom selu.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime