Radionica “Stvaranje iz zemlje” danas u Garažama

0
Komunalac add

U sklopu „Ljetnog krijesa“ u Garažama, kojeg organizira Vrbovečka udruga mladih, danas u 18 sati održat će se i radionica “Stvaranje iz zemlje” pod vodstvom Petra Popijača, akademskog kipara.

Riječ je o radionici oblikovanja predmeta i figurica od gline, a na ovogodišnjem VUMfestu planirana je radionica pečenja radova na otvorenom ložištu. Radionica “Stvaranje iz zemlje” je dio projekta “AKC Garaže – klub mladih” koji je sufinanciran sredstvima od strane Zagrebačke županije i Grada Vrbovca. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova.

Bez obzira na predznanje zainteresirani sudionici i promatrači su pozvani upoznati se s procesom oblikovanja predmeta od gline i njihovom transformacijom u keramiku. Radionica je za sve uzraste i nije potrebna ranija prijava – poručuju iz VUM-a.

Inače, Petar Popijač (Varaždin, 1988.) diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi red.prof.art Slavomira Drinkovića. Doktorand je poslijediplomskog studija kiparstva na ALU u klasi red.prof.art. Petra Barišića. U svom radu stvara sinteze različitih medija i stilova likovnog izraza. U doktorskom istraživanju propituje granice kiparskog medija i analizira obilježja kiparske forme izvan konvencija statike.

Izlagao je na nizu samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj: 13. trijenale hrvatskog kiparstva Gliptoteka; HAZU, Zagreb, 2018; 32. i 34.. Salon mladih, HDLU, Zagreb, 2014. i 2018. te Biti očima drugog, Galerija Vladimir Bužančić, Zagreb 2013. i inozemstvu: Izazov Kravate, Parlament EU, Strasbourg, Francuska, zatim Žerjavica/Embers; Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, Slovenija, 2014. te Ostralle 2012, Dresden, Njemačka. Član je HDLU-a i HZSU-a. Petar je ujedno i član VUM-a.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime