Radionica o pripremi jela od turopoljske svinje

0
Komunalac add

Za kuhare s područja Zagrebačke županije protekla dva dana održana je radionica o načinu pripreme mesa i jela od turopoljske svinje, a polaznici su se upoznali s kvalitetom turopoljske svinje, kao i s modernim načinom pripreme.

Turopoljska svinja ne podnosi industrijski uzgoj u zatvorenom već treba šumsku ishranu i mnogo kretanja, a da dosegne zrelost trebaju joj pune dvije godine. Međutim, upravo te činjenice ovu pasminu svinja čine vrlo cijenjenom – pogotovo iz gastronomskog kuta.Turopoljska svinja jedan je od simbola Turopolja, ali i veliki potencijal za razvoj turizma i poljoprivrede, stoji u priopćenju Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Grad Velika Gorica i Plemenita općina turopoljska zajedno provode programe poticanja uzgoja turopoljske svinje i plasmana proizvoda od njezina mesa. Cilj je da turopoljska svinja postane prepoznatljiv brend prisutan u restoranima Zagrebačke županije. S tim ciljem je Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić  organizirala radionicu koju su vodili poznati chefovi Tomislav Špiček i Raul Lajtman. S vrbovečkog područja na ovoj je radionici sudjelovao ugostitelj Mario Čolig, a sve što je naučio pokazat će na predstojećim manifestacijama u Vrbovcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime