Radionica “Kako napisati priču” Brune Mezića

0
Komunalac add

U sklopu programa povodom Mjeseca hrvatske knjige, u Narodnoj knjižnici Vrbovec održat će se radionica Brune Mezića za predškolce i učenike nižih razreda osnovne škole pod nazivom “Kako napisati priču”. Radionica je podijeljena u tri dijela. U prvom dijelu čita se jedna od autorovih slikovnica i razgovara se o temi kojom se priča bavi. U drugom dijelu istražuje se tko je i što sve potrebno za izraditi slikovnicu. Treći dio je praktičan: razvija se ideja i kreira koncept nove slikovnice. Radionica će se održati u srijedu, 19. listopada 2022. u 17 sati.

O Bruni Meziću:

Rodio sam se u još prošlom stoljeću. Najprije sam se igrao. Onda sam krenuo u školu i nastavio se igrati. Imao sam sve petice, naravno. Kad sam krenuo u gimnaziju i dalje sam se igrao, ali s curama. Nisam više imao sve petice, naravno. Nakon gimnazije, upisao sam Filozofski fakultet, psihologiju, jer sam htio znati što ljudi misle. Ali više sam filozofirao nego studirao. Baka me je bila naučila šivati pa sam najprije umjesto psiholog, bio krojač. Onda sam postao učitelj tenisa. Nakon toga sam u reklamnoj agenciji izrađivao letke, postere, knjižice, knjige i džambo plakate i slučajno upisao tečaj tanga. Nedugo zatim postao sam učitelj tanga, naravno.

Otputovao sam u Buenos Aires jer sam, logično, morao. Jednoga dana otišao sam razgledati grad na biciklu. Kad sam se vratio u Zagreb osnovao sam turističku agenciju i postao turistički vodič. Na biciklu, naravno. Nedavno sam napisao hrpu priča za djecu i objavio tri slikovnice i sad sam, pretpostavljam – pisac. U 2021. godini objavljene su mi tri slikovnice: Buba, Mara i Bara, izdavač Kreativna mreža, Perka i Pećko, izdavač, Knjiga u centru i Piccola con piccolo, izdavač Mala zvona. Na Festivalu slikovnice Ovca u kutiji, Perka i Pećko i Piccola con Piccolo izabrane su kao finalisti 10 najboljih hrvatskih slikovnica od strane Dječjeg žirija, a Piccola con Piccolo kao finalist 12 najboljih hrvatskih slikovnica od strane Stručnog žirija.

U 2022. godini u izdanju Iris Illyrice objavljena mi je slikovnica Bocka, od Ministarstva kulture dobio sam potporu za poticanje književnog stvaralaštva za zbirku priča Neke druge priče, a na Međunarodnom festivalu slikovnice Čuvari priča u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek sudjelovao sam kao voditelj radionice Upoznajte ilustratoricu i pisca. Do kraja godine očekuje se objavljivanje slikovnice Dva kralja u izdanju Knjige u centru.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime