Radionica Forum teatra u Garažama

0
Foto: Akc Garaže
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih u subotu, 27. lipnja organizira dramsko scensku radionicu Forum teatra pod vodstvom Vesne Totić, diplomirane socijalne radnice, NLP praktičarke i voditeljice raznih radionica za mlade. Radionica će se održati od 17 sati ispred AKC “Garaže”, a prijave nisu potrebne.

-Posjetitelji će imati priliku kroz razne dramske i scenske tehnike te brojne interaktivne igre i aktivnosti kretanja bolje upoznati sebe i svoje sposobnosti. Ili za početak, saznati nešto više o forum teatru, tj. teatru potlačenih. Predznanje i iskustvo nisu potrebni – poručuju iz VUM-a.

Inače, Forum teatar je interaktivna kazališna metoda u kojoj sudjeluju i glumci i gledatelji. Osnova Forum teatra su kratke forum-scene koje prikazuju probleme određene zajednice i u kojima nisu ponuđena rješenja. Gledatelji daju svoja rješenja, aktivno su uključeni u izvedbu tako što zamjenjuju likove na sceni i improviziraju različita rješenja prikazanog problema. Ne traži se „pravo“ ili „idealno“ rješenje, već je cilj istražiti što više mogućnosti jer će to sudionicima biti poticaj za djelovanje u stvarnom životu kada se suoče s istim problemom. Najčešće teme koje se obrađuju putem metode Forum teatra su multikulturalnost, diskriminacija, ugrožene vrijednosti ( obiteljske, tradicionalne…), utjecaj medija, nasilje (vršnjačko, u obitelji, u školi, emocionalno, fizičko…) i slične teme.

Radionica “Forum teatar” je dio projekta “AKC Garaže – klub mladih” koji je sufinanciran sredstvima od strane Zagrebačke županije i Grada Vrbovca. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime