Radionica cijanotipije za djecu

0
Komunalac add

Udruga Artoratorij i Garaža Kamba otvaraju suradnju inspiriranu sestrinskim djelovanjem udruga. S ciljem upoznavanja stanovništva sa specifičnim likovnim djelovanjima i njihovim neizbježnim poveznicama sa prirodnim svijetom, održat će radionicu cijanotipije namijenjene djeci, koja će im omogućiti da upoznaju novu tehniku i da promisle, kroz drugi spektar, vlastitu okolinu, sunčevu svjetlost i njezin zapis uhvaćen kemijskim reakcijama.

Radionica će se održati sutra, 24. rujna u 9:30 sati te ponovno u 10:30 sati ispred prostora Udruge Artoratorij: Ulica Matije Gupca 3 u Vrbovcu. Na radionici cijanotipije djeci će se predstaviti specifična fotografska tehnika čiji su finalni rezultati uvijek cijan plave boje. Jednostavna tehnika oživljena sunčevom svjetlošću daje zanimljive i ponekad iznenađujuće rezultate. Djeca će na radionici istraživati svijet sjena i negativa osvjetljavajući predmete pronađene u svojoj okolini.

Inače, radionica je besplatna i namijenjena svim zainteresiranima i već iskusnim sudionicima programa udruge Artoratorij. Prijave se šalju na mail: artoratorij@gmail.com.

Program se provodi uz financijsku podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade ”Kultura Nova”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime