Radio Vrbovec primio jubilarnu nagradu na Danima HURiN-a

0
Komunalac add

U Svetom Martinu na Muri od 21. do 22. studenoga održani su tradicionalni 29. Dani hrvatske udruge radijskih nakladnika HURIN.

Dani HURiN-a okupili su oko 200 predstavnika lokalnih radiopostaja i regulatornih agencija, Ministarstva kulture i medija te predstavnika akademske zajednice koji su raspravljali o aktualnom stanju te budućnosti lokalnog radija.

HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuje posebna priznanja za najistaknutije radijske djelatnike i emisije, ali i posebna jubilarna priznanja radijskim postajama. Radio Vrbovec primio je jubilarnu nagradu za 55 godina rada.

Na otvorenju Dana HURiN-a predsjednik udruge Željko Švenda poručio je da se radio ne bazira na senzacionalizmu te zato i dalje uživa najveće povjerenje građana. Ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac pozvao je državu i lokalnu samoupravu da više ulažu u lokalne radijske postaje jer njihov opstanak na tržištu neće biti moguć bez podrške lokalne zajednice.

Organizator dana HURiN-a je Hrvatska udruga radijskih nakladnika koja okuplja 70-ak lokalnih radijskih postaja iz cijele Hrvatske. Partneri su Zaklada Konrad Adenauer i HAKOM – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime