Putopisno predavanje i predstavljanje knjige “Put sjevera”

0
Komunalac add
Putopisno predavanje i predstavljanje knjige “Put sjevera” autora Hrvoja Jurića održat će se u srijedu, 4. listopada u 18:30 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec.
Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške – zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su se znale spustiti i na -40 ℃, dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara, od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici.
Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice “Giant World Tour by Hrvoje Jurić” više od 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije.
Svakog petka za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora.
O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video. Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime