Putopisac Davor Rostuhar predstavio „Polarni san“

0
Komunalac add

Davor Rostuhar, putopisac, novinar, fotograf i veliki avanturist, sinoć je u Vrbovcu održao multimedijalno predavanje “Polarni san”. Gostovanje Rostuhara izazvalo je veliko zanimanje vrbovečke publike pa se sinoć u Narodnoj knjižnici tražilo mjesto više.

Knjiga “Polarni san” nastala je nakon uspješno realizirane prve hrvatske ekspedicije na Južni pol, kojom je Davor Rostuhar postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog Pola.

Inače, Rostuhar je kroz ekspediciju “Polarni san” želio upoznati i dokumentirati posljednje tradicionalne kulture Arktika i utjecaj klimatskih promjena na život na sjeveru te poduzeti neke sportske ekspedicije kroz posljednju polarnu divljinu.

U svojoj knjizi Rostuhar opisuje kako je uspio ostvariti svoj najveći san: prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol. Kroz knjigu, ali i multimedijalna predavanja opisuje kako je preživio u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće, pješačeći gotovo 1200 kilometara u 48 dana.

Predavanje „Polarni san“ održano je u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2018. i 70. obljetnice djelovanja vrbovečke knjižnice.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime