Pučko otvoreno učilište, Narodna knjižnica i VUM dobili sredstva za nove programe

0
Komunalac add

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je u sklopu javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu sredstva za Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Narodnu knjižnicu Vrbovec za opremanje kulturne infrastrukture te Vrbovečkoj udruzi mladih za inovativne umjetničke i kulturne prakse.

Pučko otvoreno učilište Vrbovec dobilo je 135.000 kuna za kupnju nove opreme. –Dobili smo sva tražena sredstva koja ćemo iskoristiti za kupnju novih kazališnih stolica za našu dvoranu. Nove stolice će biti puno kvalitetnije, udobnije i robusnije,  no i dalje neće biti fiksne jer takve su potrebe naše dvorane. Jednak iznos očekujemo i od Grada Vrbovca, a uložit ćemo još i vlastita sredstva – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec Sanja Prijatelj.

Narodna knjižnica Vrbovec od Ministarstva kulture dobila je sredstva za nabavu knjiga, opremanje knjižnice i organizaciju Književnih dana Marije Juriće Zagorke.  –Za nabavu novih knjiga dobili smo 62.000 kuna, za opremanje knjižnice 20.000 kuna, a taj ćemo novac iskoristiti za sređivanje naše Zavičajne zbirke te 10.000 kuna za organizaciju Književnih dana Marije Jurić Zagorke, manifestacije koja će se održati u našem gradu od 1. do 10. ožujka – pojašnjava zamjenica ravnteljice Narodne knjižnice Vrbovec Mateja Hrgovan.

Vrbovečka udruga mladih u sklopu javnog poziva dobila je ukupno 25.000 kuna za organizaciju VUM festa 2022. i cjelogodišnji program AKC Garaže. –Ovo je druga godina zaredom da se javljamo na ovaj poziv. I prošle smo godine dobili sredstva, ove godine dobili smo i malo više novaca. Inače, čeka se EU natječaj za energetsku obnovu zgrada javne namjene na koji će se prijaviti projekt obnove Garaža. Grad je također početkom godine u Garažama kompletno sredio novi toaletni čvor – ističe Tina Rajić iz VUM-a.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime