Prvo obilježavanje Međunarodnog dana pješačenja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Na inicijativu Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vrbovca u subotu, 15. listopada 2022. godine, obilježit će se po prvi puta Međunarodni dana pješačenja u Vrbovcu, a samu organizaciju pješačke rute će preuzeti Planinarsko društvo Vrbovec.

Glavni smisao obilježavanja Međunarodnog dana pješačenja jest poticanje i uključivanje što većeg broja stanovnika Grada Vrbovca da se bave sportskom rekreacijom. Time se ujedno doprinosi jačanju vlastitog zdravstvenog stanja jer sportska rekreacija omogućava svim ljudima da bez obzira na dob i spol zadovolje svoje potrebe za kretanjem u skladu sa svojim željama i mogućnostima.

Pored sportske dimenzije tom manifestacijom razvija se i ekološka svijest o potrebi zaštite prirode i borbi protiv klimatskih promjena radi očuvanja našeg planeta Zemlje. Istodobno se pješačenje afirmira i propagira kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi, kako bi pješačenje postalo što učestalija navika svih stanovnika Grada Vrbovca.

Prema tome, očekuje se aktivno uključivanje i drugih vrbovečkih udruga, institucija te zaljubljenika u pješačenje i u prirodu kako bi se zajedničkom sinergijom doprinijelo početku jedne lijepe sportske, društvene, turističke, ekološke i javne vrbovečke priče. Prvo obilježavanje Međunarodnog dana pješačenja odvija se pod sloganom: „Pokrenimo se za sebe i za Grad Vrbovec!“

Okupljanje svih zainteresiranih bit će na Trgu Petra Zrinskog do 10,00 sati nakon čega će krenuti pješačka kolona sljedećom rutom: Kolodvorska, Ulica Eugena de Piennesa, Zagrebačka, šetnja oko jezera Bajer, Zagrebačka ulica do restorana Marija gdje će se održavati Dani kruha, odnosno prezentacije vrbovečke pere koja se održava pod okriljem Turističke zajednice Grada Vrbovca.

Pridružite se obilježavanju prvog Međunarodnog dana pješačenja u Vrbovcu!

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime