PRVI U EUROPI Osniva se Ženska konjička garda Vrbovec

0
Komunalac add

U nedjelju, 4. listopada održat će se 3. Vrbovečko projahivanje na kojem će ove godine sudjelovati brojni atraktivni gosti, poput Kravat pukovnije i Bjelovarskih Husara, a prvi će put biti predstavljena novoosnovana Ženska konjička garda Vrbovec, jedina ženska konjička garda u Europi. –Naše jahačice bit će prezenterice naše tradicije i naših konja, s uniformama u bojama našeg grada. Bit će velika atrakcija i za grad i za okolicu – pojašnjava svoju ideju predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak.

Garda je trenutno sastavljena od članica udruge, no uskoro će se moći pridružiti i druge zainteresirane djevojke. Atraktivne uniforme već su u izradi, a premijerno ćete ih vidjeti upravo na 3. Vrbovečkom projahivanju. –Pozivam sve Vrbovčane da izađu na ulice, pogledaju mimohod i pozdrave konjanike i fijakere. Nas uvijek lijepo dočekuju u drugim gradovima, uzvratimo im dobrodošlicu – ističe Vrščak.

Svečano otvorenje manifestacije održat će se na Sajmištu s početkom u 10 sati. Nakon nastupa Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec, kreće mimohod ulicama grada na relaciji: Sajmište – centar – Kolodvorska ulica – De Piennesova – Zagrebačka –Luka – Gaj- Celine – Sajmište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime