Prvi topnik Josip Colarić ostao u Vrbovcu

0
Komunalac add

Vrbovečki golgeter 27-godišnji Josip Colarić i klub postigli su dogovor kojim će popularno zvani Joža i dalje predvoditi vrbovečki napad u nadolazećoj sezoni. Iako Josip Colarić već u zadnjih nekoliko godina dobiva primamljive ponude od strane renomiranih hrvatskih klubova, produžio je vjernost matičnom klubu. Nema nikakve dvojbe da je ostanak Josipa Colarića razveselilo sve članove, navijače i simpatizere Vrbovca jer u međuvremenu u klubu više nisu njegov brat Domagoj Colarić, Krešimir Frigan, Martin Krizmanić, Dino Tomas, Luka Nakić.

Josip Colarić je u Vrbovcu prošao kompletnu nogometnu školu od 2004. do 2015. godine. Zbog svojih vrsnih igara i pogodaka isticao se kao talentirani junior koji je prvi put zaigrao za vrbovečki seniorski sastav u sezoni 2013./14. U petoligašu Rakovcu igrao je u sezoni 2015./16. u JŽNL-u NS Zagrebačke županije, gdje se potvrdio kao rasni napadač u kojem je bio i najbolji strijelac kluba.

Potom se vratio 2016. godine u Vrbovec za kojeg neumorno trese suparničke mreže i ispisuje nogometnu povijest kluba. Naime, bio je najbolji strijelac Vrbovca u prvenstvima 2016./17. (11 pogodaka), 2017./18. (12), 2019./20. (11), 2020./21. (15) i 2021./22. (24 gola). Jedini naslov najboljeg klupskog strijelca u zadnjih nekoliko godina „preoteo“ mu je brat Domagoj Colarić u sezoni 2018./19. Josip se u prošlom prvenstvu borio za titulu najboljeg strijelca u 3. HNL Središte, ali u zadnjim kolima jednostavno nije imao sportske sreće. Međutim, nema nikakve dvojbe da njegov napadački potencijal raste iz godinu u godinu jer samo rijetki ostaju tako dugo u golgeterskom nizu. Josip Colarić je „kralj kaznenog prostora“ u kojem zabija golove iz svih pozicija, nebitno je li nogom ili glavom. Međutim, isto tako je opasan u svojim solo prodorima ili minijaturama iz kojih samo njemu znanih situacija rješava pitanje pobjednika za Vrbovec.

Evo što je Josip Colarić rekao o budućim planovima. –Drago mi je da sam ostao u matičnom klubu i da sam postigao dogovor s Upravom pa se sada mogu maksimalno posvetiti klupskim obvezama, treniranju i utakmicama. Da, imao sam pozive od strane drugih klubova, ali jednostavno želim i dalje svoju igračku karijeru nastaviti u Vrbovcu. Prema tome fokusiran sam da što bolje odradim pripreme sa suigračima jer je naša liga i dalje najkvalitetnija nakon reforme sustava natjecanja, sada četvrtog ranga natjecanja, u kojem opstaju samo kvalitetni klubovi. Nova 3. NL Centar nije ništa slabija pa će i predstojeća sezona biti izuzetno zahtjevna i naporna jer je i dalje ostalo 18 klubova u ligaškom natjecanju, a to zahtijeva i maksimalan angažman – istaknuo je Colarić te izrazio žaljenje nakon bratova odlaska iz kluba.

Što se tiče brata Domagoja žao mi je što je otišao iz kluba. Međutim, isto tako sam i sretan što će Domagoj zaigrati u višem rangu natjecanja jer posjeduje sve igračke kvalitete da uspije u razvoju svoje igračke karijere. Zajedno smo činili napadački tandem od kojeg su strahovale sve trećeligaške momčadi jer nas je teško bilo zaustaviti, a zahvaljujući Domagoju postigao sam mnoge golove. No, stvarnost je sada drugačija pa se i ja sada moram korigirati. Odlaskom Domagoja ostali smo brat Kristijan i ja, pa očekujem da ćemo zajedno uspješno nastaviti igrati i braniti boje Vrbovca – poručuje.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime