Prvi kvadrati asfalta na petlji kraj groblja

0
Komunalac add

Megaprojekt izgradnje drugog kolosijeka na dionici Dugo Selo-Križevci, kojega izvodi HŽ-Infrastruktura, na našem je području stanovništvu i gradskim vlastima donio i puno problema i briga. Opće je poznato da je glavni investitor projekta nakon puno peripetija s dosadašnjim, u posao uveo novog podizvođača za pretežno građevinske radove  – tvrtku „Integral Inženjering“ iz BiH.

Nakon što su riješene komplikacije vezane uz dozvole za uvoz radne snage, strojeva, osiguranja smještaja za radnike i sl.,  radovi su vidno intenzivirani.

Fokus je stavljen na radove na poddionici Vrbovec – Križevci, prvenstveno na otvorenoj pruzi i pripadajućim objektima na njoj, na kolodvorima, stajalištima i postrojenjima te radove na nadvožnjacima.

Vrbovčani mogu primijetiti kako je, nakon više mjeseci pauziranja, krenulo i asfaltiranje svojevrsne petlje uz gradsko groblje te dalje prema nadvožnjaku, a uskoro i prema Kolodvorskoj ulici (uz kolodvor).

S obzirom da izvođač raspolaže velikim resursima, istovremeno su pokrenuti i radovi na nekoliko nadvožnjaka i na poddionici od Dugog Sela do Vrbovca- navode u svom priopćenju iz HŽ Infrastrukture.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime