Prvi dan škole učenike čekaju besplatni udžbenici, radne bilježnice i drugi pribor

0
Komunalac add

Prvog dana školske godine 2023./2024. učenike vrbovečkih osnovnih škola na klupama će dočekati besplatni udžbenici, radne bilježnice i drugi pribor. Besplatne udžbenike školarci će dobiti na teret državnog proračuna, a Grad Vrbovec osigurao je besplatne radne bilježnice i druge materijale. – Uz radne bilježnice, Grad osigurava i likovne mape, atlase, pribor za tehnički te pokuse iz kemije i fizike. Za to je izdvojeno oko 75 tisuća eura – rekao je gradonačelnik Denis Kralj te dodao kako će i ove godine vrbovečki srednjoškolci moći zatražiti potporu za kupnju knjiga.

Ravnatelj OŠ Krunoslava Kutena Žarko Popović rekao je da su stigli svi udžbenici i radne bilježnice potrebni za početak nove školske godine. – Učitelji su pripremili sve knjige i radne bilježnice po razredima i čekaju učenike na stolu. Sve obavijesti vezane uz početak školske godine nalaze se na web stranici škole – objasnio je.

Udžbenici su stigli i u OŠ Marije Jurić Zagorke. – Prvog dana nastave bit će organizirana podjela radnih bilježnica, likovnih mapa i udžbenika za učenike od 1. do 8. razreda Matične škole te od 1. do 4. razreda Područnih škola Lonjica, Negovec, Poljana i Poljanski Lug u njihovim razredima. Za preuzimanje nastavnih materijala učenici viših razreda trebaju ponijete torbe, ruksake i slično. Budući da neki izdavači nisu isporučili svoje udžbenike, njihova podjela bit će organizirana naknadno. Za učenike prvih razreda udžbenike i radne bilježnice preuzet će roditelji prvog dana nastave – pojasnila je ravnateljica Edina Operta.

Svaki naš srednjoškolac dobit će potporu za kupnju knjiga u iznosu od 70 eura, za što je Grad ukupno izdvojio 25 tisuća eura. Srednjoškolci mogu kupiti i rabljene knjige, računi nam nisu potrebni – poručio je gradonačelnik. Javni poziv za srednjoškolce bit će objavljen u ponedjeljak, 4. rujna.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime