Prvenstvo grada Vrbovca u tenisu okupilo brojne tenisače

0
Komunalac add

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo grada Vrbovca u tenisu. Prvenstvo je odigrano na terenima TK Vrbovec. Odigrano je oko 50 mečeva, a tereni su bili popunjeni od samog jutra pa sve do mraka u oba dana. Sudjelovala su 44 natjecatelja i natjecateljice kombinirano u pojedinačnoj konkurenciji te konkurenciji parova.

Posjećenost je bila najveća u zadnjih desetak godina ako gledamo domaća prvenstva, tereni su bili popunjeni oba dana. Nakon kiše tokom petka i subote ujutro, tereni su bili natopljeni vodom, ali su članovi kluba uskočili i na brzinu uspjeli pripremiti terene kako bi turnir mogao započeti. Taj trud je kasnije nagradilo i sunce koje se probilo kroz maglu i oblake pa su tenisači i posjetitelji mogli uživati u lijepom vikendu. U subotu se za pripremanje hrane dobrovoljno prijavio član Kluba Luca Caltanella te je za natjecatelje pripremao burgere i ćevape u kojima su uživali svi prisutni. Luca je zaslužio jedno veliko hvala zbog svojeg nesebičnog čina, donacije hrane i truda koji ulaže za sve članove i prijatelje Kluba, ovo mu nije bilo prvi put. U nedjelju je u ponudi bio roštilj koji su također pripremali članovi Kluba – istaknuo je tajnik TK Vrbovec Moran Đurašina.

U pojedinačnoj konkurenciji 3/4 mjesto dijele Jurica Jakšić i Vedran Juričić. U finalu su snage odmjerili Karlo Burić i Moran Đurašina. Nakon velike borbe i preokreta pobjedu je odnio Moran Đurašina sa 1:6 6:4 11:9. – Karlo Burić je velika nada vrbovečkog tenisa i vjerujemo da će u narednim godinama vladati teniskim terenima, na vrbovečkom području, a i šire – poručili su iz kluba.

U konkurenciji parova u polufinalima su ispali par Srabinec/Srabinec te Juričić/Knapić I. te su time zauzeli 3/4 mjesto. U finalu su se susreli branitelji naslova Jakšić/Pavić te par Palenik/Đurašina M.. Nakon nešto slabijeg ulaska u meč te gubitka prvog seta, prvi nositelji Jakšić i Pavić dodaju gas te ponovno osvajaju prvenstvo. Rezultat je bio 4:6 6:2 10:8.

Nagrade je igračima uručio predsjednik Kluba Dražen Rovišćanec koji se ujedno zahvalio svima koji su na bilo koji način pripomogli samom turniru te cijeloj teniskoj priči koja se stvara od lipnja ove godine.

Turnir je posjetio i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj koji je došao bodriti svoju ženu koja je igrala u obje konkurencije. Iz Teniskog kluba Vrbovec zahvaljuju gradonačelniku jer, kako sami kažu, čvrsto stoji iza kluba te im pomaže u svim pogledima.

U nedjelju se održao i utješni turnir parova gdje su sudjelovali parovi koji su ispali u početku turnira. Najbolji su bili mladi par Klepec Luka i Sesvečan Ivan koji su povezali tri pobjede u nizu.

Na kraju svega veseli nas velika posjećenost koja nam dodatno daje vjetar u leđa i potvrđuje da Vrbovčani prepoznaju trud i zalaganje koje se ulaže u Klub u posljednje vrijeme. Sa ovim prvenstvom ne završava naša teniska sezona, već sljedeću nedjelju 09.10. na teren izlaze veterani koji na svojem tradicionalnom memorijalu Josipa Jurkovića traže najbolji veteranski par u Vrbovcu. Svi koji su u mogućnosti neka navrate i podrže naše veterane – za kraj su poručili iz TK Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime