Prvak Turopolje i viceprvak Graničar plasirali se u 1. ŽNL Istok

0
Komunalac add

U 2. ŽNL Istok prvo mjesto je zasluženo osvojila momčad Turopolja koja je tako potvrdila dominaciju klubova iz Turopolja u županijskim prvoligaškim i drugoligaškim istočnim skupinama. Naime, u 1. ŽNL Istok prvenstvo je osvojila Kupa iz Pokupskog. Graničar iz Tučenika bio je najozbiljniji konkurent u drugoligaškoj konkurenciji Turopolju za kojim je na kraju zaostao za pet bodova i završio na drugom mjestu. Croatia iz Nove Kapele pripada u sam vrh koja je zaključila sezonu na 4. mjestu, a Žabnica na 5. mjestu tablice. Gradečka Sloboda i Mladost iz Brezina su momčadi kojima je pripalo začelje.

Konačna tablica 2. ŽNL Istok 2020./21: 1. Turopolje 55, 2. Graničar 50, 3. Brcko 49, 4. Croatia 44, 5. Žabnica 39, 6. Donja Zelina 29, 7. Mladost (O) 19, 8. Sloboda 17, 9. Mladost (B) 9.

Graničar je ostvario zacrtane ciljeve jer se kao viceprvak uspio plasirati u 1. ŽNL Istok. U povodu tog klupskog uspjeha u kojem Općina Gradec ponovo ima svog županijskog prvoligaša, kraći osvrt na proteklu sezonu dao je trener Antun Anthony Pavlović. Istaknuo je da su u sezoni 2020./21. osvojili 50 bodova i zauzeli 2. mjesto na prvenstvenoj tablici uz 15 pobjeda, 5 neodlučenih utakmica i 4 poraza i gol razliku 83:25.

Od 50 bodova 29 smo osvojili na domaćim utakmicama i 21 na gostujućim terenima po čemu smo ekipa s najviše osvojenih bodova u gostima. Naši najbolji strijelci su Domagoj Šimatović s 22 postignuta gola kao četvrti strijelac lige i Matija Lepčić sa 18 kao 5 strijelac lige. Posebno sam ponosan na afirmaciju naših mladih igrača Emanuela Kobelščaka s 5 zgoditaka i Antonia Komesa s 8 pogodaka. Oni će biti nositelji igre Graničara u narednim sezonama i to zbog toga jer imaju tek 17 godina. Ambicije za ovu sezonu su nam bile loviti sami vrh tablice i moguće 1. mjesto zbog želje za ulaskom u viši rang natjecanja s obzirom na kvalitetu uvjeta i igrača koje imamo u klubu, ali i prvenstveno zbog toga što je ekipa na okupu dvije godine uz kontinuirani rad i dobar odaziv na treninzima – rekao je trener Pavlović.

Također dodaje su i oni imali problema vezanih uz covid krizu. – Imali smo dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji su mogli odgovoriti na svaki zahtjev koji nam je pojedina utakmica stavila pred nas, a da se ne gubi na kompaktnosti ekipe i kontinuitet dobrih igara i rezultata. Mislim da se kvaliteta nogometa u ovoj sezoni poboljšala, ali i da se odmah moglo vidjeti da ostale ekipe ne mogu pratiti kvalitetu Turopolja Brcka i Graničara u borbi za 1. mjesto na tablici – dodao je.

Čestitao je Turopolju na osvojenom 1. mjestu i ulasku u 1. ŽNL Istok. Ambicije Graničara na kraju su se ostvarile jer su se kao drugoplasirana momčad plasirali u viši rang natjecanja. Naime, u razigravanju za ulazak u JŽNL između drugoplasiranih momčadi istočne i zapadne skupine, Mladost iz Obrezine bila je bolja od Bregane pa se tako otvorilo mjesto za Graničar u 1. ŽNL Istok. – Ljudi u klubu i oko njega su nam omogućili odlične uvjete za rad i treniranje i na svakoj utakmici su nam bili velika podrška i bez njih ovaj rezultat bi bilo nemoguće ostvariti. Ta nada je napokon i ostvarena i to nam je svima nagrada za sav trud uložen u proteklom razdoblju. Posebne zasluge idu Vladi Kobelščaku koji je svojim trudom, radom i zalaganjem pridonio da sve u klubu funkcionira u najboljem redu i uvijek je bio na dispoziciji za sve i svakoga  kao i našoj predsjednici Gordani Ivačin – naglasio je Pavlović.

Za kraj je istaknuo kako smatra da je Graničar zaslužio ulazak u 1. ŽNL istok te da neće biti samo prolaznici. – Imamo što za pokazati u nogometnom smislu i da možemo obećati dobar nogomet te da ćemo svima ekipama biti dostojan protivnik u borbi za bodove kako na našem domaćem terenu tako i na gostujućim terenima 1. ŽNL Istok. Dakako da ćemo u ljetnom razdoblju potražiti igračka pojačanja s obzirom da je 1. ŽNL Istok puno kvalitetnija liga od 2. ŽNL Istok – zaključio je.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime